Objave za člane‎ > ‎

Udeležba na skupščini Združenja Sever

objavljeno: 2. apr. 2013 06:42 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 2. apr. 2013 06:45 ]
delegacija društva na skupščini Združenja Sever
Desetčlanska delegacija PVD Sever za celjsko območje se je 22.3.2013 udeležila redne programske skupščine naše krovne organizacije Združenja Sever.

Avtor/Vir: Anton Pozvek

113 delegatov iz 12 policijskih veteranskih društev je obravnavalo in potrdilo poročilo o delu Združenja Sever, finančno poročilo za leto 2012 ter poročilo nadzornega odbora in častnega razsodišča. Sprejeli so program dela Združenja in finančni načrt za 2013. Predsednik Združenja Sever Miha Molan je za najpomembnejše naloge v tekočem letu izpostavil izdajo kataloga spominskih obeležij HRANITELJI OROŽJA, kronologije dogodkov in aktivnosti ONZ v obdobju oktober 1990 – oktober 1991, pomoč društvom Sever pri izdaji publikacij na območju njihovega delovanja, izvedbo 4. literarnega natečaja za učence osnovnih šol MOJA RODNA DOMOVINA, vzpodbujanje izboljšanja vedenja šolske mladine o nastajanju slovenske države in obrambi njene suverenosti, pomoč članom pri uveljavljanju in ohranjanju že pridobljenih pravic vojnih veteranov ter žrtev vojne (svojci padlih in ranjeni policisti), krepitev sodelovanja s sorodnimi organizacijami v Sloveniji in tujini, organiziranje in udeležba na spominskih slovesnostih idr.. Skupščina je odrazila popolno enotnost Združenja Sever. Delegati so podprli vse aktivnosti združenja v preteklem letu in izrazili podporo vodstvu Združenja Sever za vodenje aktivnosti v letu 2013. 

Skupščine so se udeležili številni gostje: predsednik in generalni sekretar ZVVS, predsednik ZDVIS, predsednik ZGDM, predstavnica ZDCIVS, sekretar ZSČ, podpredsednik ZDK MORiS, predsednik PSS in predstavnik GPU - koordinator sodelovanja med Policijo in Združenjem Sever. Kulturni program je prispeval trobilni kvintet Policijskega orkestra.

Na skupščini sta bili podeljeni tudi dve Plaketi Sever in sicer nekdanjemu ministru za notranje zadeve Ivu Bizjaku in Antonu Goletu iz PVDS za Dolenjsko in Belo krajino.


V priponki si lahko preberete poročilo za leto 2012 in program dela za leto 2013 Združenja Sever.


ĉ
PVD sever Celje,
2. apr. 2013 06:42
ĉ
PVD sever Celje,
2. apr. 2013 06:42
Comments