Novice‎ > ‎Novice 2011‎ > ‎

I. Magričev memorial

objavljeno: 20. jul. 2012 16:30 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 23. sep. 2012 02:14 ]

Na naših srečanjih se radi spominjamo tudi naših bivših članov, še posebej tistih bolj aktivnih, med katere je zagotovo sodil Marko Magrič, katerega je leta 2006 nepričakovano prehitela smrt. Marko je bil dolga leta rezervni miličnik na PM Žalec in aktivni udeleženec vojne za slovenijo. Vse od ustanovitve društva SEVER,  pa je bil zelo aktiven član v odboru Žalec.

Poleg aktivnosti v odboru je bil tudi ribič in se je redno udeleževal ribiških tekmovanj, ki imajo preko 30 let dolgo tradicijo, katera se je pričela s prvim tekmovanjem med aktivnimi in rezervnimi miličniki leta 1979. Po ustanovitvi VD Sever pa je bilo to tekmovanje med policisti PP Žalec in člani našega odbora. Seveda nima to tekmovanje samo tekmovalnega pomena, temveč in predvsem družabnega, saj se vedno zaključi z družabnim delom t.i. družinskim piknikom Prav iz tega razloga smo se odločili, da bomo letos prvič to ribiško tekmo posvetili njemu v spomin in da v bodoče ostane tradicionalna.

V soboto, 04. junija 2011,  s pričetkom ob 11.30 uri smo se pri ribiškem domu Preserje najprej zbrali tisti, ki smo nastopili na tekmi in tekmovanje zaključili ob 15.15 uri. Med tem časom so se nam pridružili tudi vsi ostali, nakar se je pričel družabni del s piknikom, ki je trajal do poznih večernih ur. Družabnega dela so se udeležili tudi povabljeni gostje in sicer predstavniki ZVVS Sp. Savinjske doline, Predsednik združenja borcev za vrednote NOB Žalec in župan občine Braslovče.

V ribiškem tekmovanju se je pomerilo 18 ribičev, od katerih je bilo 16 uspešnih, torej so dobili ribe. Ulov je bil kar uspšen, saj je zmagovalec ulovil kar 13,38 kg rib. Prvi trije so prejeli pokale, katere je podelila Meta Magrič, žena pokojnega Marka po katerem smo poimenovali to tekmovanje. Poleg pokalov so vsi tekmovalci prejeli tudi lepe praktične nagrade.

Prilagam nekaj fotografi in prosim za objavo na spletni strani društva.j

PREDSEDNIK ODBORA

Rado Gašparič