Novice‎ > ‎Novice 2011‎ > ‎

Koncert partizanskih pesmi v narodnem domu celje

objavljeno: 20. jul. 2012 16:21 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 26. sep. 2012 05:28 ]

V torek 3. maja so se člani PVD Sever za celjsko območje – Odbora Celje  na povabilo Združenja borcev za vrednote NOB Celje udeležili slavnostnega koncerta partizanskih in domoljubnih  pesmi,  v počastitev 70. obletnice OF - najbolj množičnega domoljubnega in svobodoljubnega narodnoosvobodilnega gibanja Slovencev med 2. svetovno vojno po okupaciji njihove domovine, ter 20. obletnici samostojnosti Republike Slovenije. Dvorana  Narodnega doma v Celju je bila polna do zadnjega kotička. Voditeljica in scenaristka Marjana Kolenko je koncert pričela z začela z interpretacijo pesmi Otona Zupančiča. Poudarila je, da so bile najlepše misli in besede o teh dogodkih  zagotovo ujete v verze partizanskih in domoljubnih pesmi. Obiskovalci so prisluhnili pevcem vseh generacij. članom MPZ Osnovne šole Ljubečna, MMPZ Šolski center Celje, Oktetu Kajuh prve celjske gimnazije, Kulturnemu društvu APZ Celje ter Pevskemu društvu upokojencev Celje. Ob tej priložnosti je predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Celje Stane Mele devetim dolgoletnim, prizadevnim in zavzetim praporščakom podelil tudi priznanja

. Ob nabito polni dvorani je nastopilo več kot 150 pevcev različnih zborov.

Novice.Dnevnik.si Novice/Pop/Kultura

Koncerti partizanskih pesmi v čast 70. obletnici ustanovitve OF in 20. obletnici samostojnosti

Celje - Slavnostni koncert partizanskih pesmi v počastitev 70. obletnice OF in 20. obletnice samostojnosti, ki je v torek popoldne potekal v Narodnem domu Celje in ga je pripravilo Združenje borcev za vrednote NOB Celje, je voditeljica in scenaristka, sicer ravnateljica OŠ Lava, Marjana Kolenko začela z interpretacijo pesmi Otona Zupančiča.

Z današnjim slavnostnim koncertom partizanskih in domoljubnih pesmi se bomo poklonili 70. obletnici spomina na OF slovenskega naroda – najbolj množičnega domoljubnega in svobodoljubnega narodnoosvobodilnega gibanja Slovencev med 2. svetovno vojno po okupaciji njihove domovine, ter 20. obletnici samostojnosti Republike Slovenije. Dva izjemna mejnika za slovenski narod, ki sta vsem generacijam zagotovila življenje v svobodnem duhu. Najlepše misli in besede o teh dogodkih pa so zagotovo ujete v verze partizanskih in domoljubnih pesmi,“ je med drugim še poudarila Marjana Kolenko.

Do zadnjega sedeža polna dvorana celjskega Narodnega doma (na zgornji fotografiji) je tako lahko prisluhnila zborom prav vseh generacij: članom MPZ Osnovne šole Ljubečna, MMPZ Šolski center Celje, Oktetu Kajuh prve celjske gimnazije, Kulturnemu društvu APZ Celje ter Pevskemu društvu upokojencev Celje. Ob tej priložnosti je predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Celje Stane Mele devetim dolgoletnim, prizadevnim in zavzetim praporščakom podelil tudi priznanja, ki jim jih je na predlog njihovih Krajevnih organizacij ZB in Odbora za priznanja, podelila Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije. Letošnji nagrajenci so Bruno Bandelj, Ivan Čehovin, Marjan Dobovišek, Vinko Kolenc, Avgust Kolman, Drago Leben, Bogdan Mirnik, Franc Počkaj in Oton Račečič.