Novice‎ > ‎Novice 2011‎ > ‎

Memorial policista Marjana Ojsterška

objavljeno: 20. jul. 2012 16:18 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 20. jul. 2012 16:32 ]

PVD Sever za Celjsko območje  – Odbor Laško je 24. septembra 2011, izvedel športno in družabno srečanje na strelišču »Toneta Bostiča« v Zidanem mostu, v počastitev spomina na pokojnega policista PP Laško in člana našega društva Marjana Ojsterška. Memoriala na naše vabilo se je udeležilo 63 veteranov iz OZVVS Celje, OZVVS Laško, PVD Sever Zasavje, Strelskega društva »Tone Bostič« in PVD Sever Celje -  Odbora Laško.

Memoriala se je udeležil tudi župan občine Radeče, g. Matjaž Han.

Ob 09. uri je predsedni Odbora Laško Ivan Ržen odprl memorial in osvetlil spomin na policista Marjana Ojsterška, ki je bil zelo aktiven član in funkcionar v našem policijskem veteranskem društvu, Strelskem društvu »Tone Bostič« in drugih društvih. Na memorialu so bili prisotni njegovi člani družine, žena, hčerka in sin.

Tekmovanja v streljanju z MK puško  in  v pikadu se je udeležilo 18 ekip, 9 v streljanju in 9 v pikadu.

V streljanju z MK puško ekipno:

1.    mesto je osvojila ekipa PVD Sever CE – Odbor Laško z 261 krogi, ( Šašek, Sajovic, Gorišek )

2.    mesto je osvojila ekipa OZVVS Laško z 239 krogi,  (Pušnik, Deželak, Privšek )

3.    mesto  je osvojila ekipa OZVVS Celje z  227 krogi, (Jeram, Bohorč, Pihler )

Posamezno je osvojil prvo mesto Gorišek, drugo Šašek in tretje mesto Jeram. Zmagovalni ekipi je bil podeljen pokal, posamezno pa medalje.

V pikadu ekipno:

1.    mesto je osvojila ekipa PVD Sever CE – Odbor Laško z 176 krogi, ( Kotnik, Ceglec)

2.    mesto je osvojila ekipa OOVVS Celje z 160 krogi, ( Lebič, Pihler )

3.    mesto je osvojila ekipa SD Tone Bostič z 159 krogi, ( Hohkraut, Gorišek )

Posamezno je prvo mesto osvojil Pavlič, drugo Ceglec in tretje mesto Kotnik. Najboljši ekipi PVDSC – Odbor Laško je bil podeljen pokal, posamezno do tretjega mesta pa medalje.

Prehodni pokal je osvojila ekipa PVDSC – Odbor Laško, vse ekipe pa so poleg odličij prejele priznanje za sodelovanje in osvojeno mesto.

Predsednik odbora Ržen in podpredsednik Kotnik sta najzaslužnejšim članom podelila društvena priznanja za leto 2010. Podeljenih je bilo 8 bronastih znakov in 1 zlati znak PVDSC.

Po tekmovanju se je druženje veteranov z vabljenimi gosti in člani družine Ojsteršek zavleklo v  popoldanski čas. Bilo je prijetno druženje z obujanjem spominov na pokojnega veterana Marjana Ojsterška. Prepričani smo, da nam je 1. memorial dobro uspel in upamo, da se vidimo spet naslednje leto!

Zidani most, 24.09.2011

Lep veteranski pozdrav,