Novice‎ > ‎Novice 2012‎ > ‎

Izlet na Goli otok in Krk - vabilo .

objavljeno: 21. sep. 2012 05:30 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 23. sep. 2012 02:12 ]

IZLET NA GOLI OTOK IN KRK

Prisluhnili smo željam članom in se odločili, da ponovno obiščemo Goli otok in  Krk. Člane društva in njihove partnerje vabimo, da se nam pridružite. Dobimo se

v soboto, 13.10.2012 ob 04.00 uri

pred dvorano Zlatorog na Golovcu v Celju.

Program izleta:

•  odhod iz Celja ob 04.00 uri, po dogovoru bodo člani lahko vstopili tudi v Žalcu ali kje drugje.  Prvi daljši postanek bo pri gostišču Potok v Dolenju pri Jelšanah. Tam se bomo okrepčali s sendviči (všteti so v ceno) in kavico ali čajem, ki jo boste plačali sami. Verjetno se bo našlo v prtljažniku avtobusa še kaj brezalkoholnega.
  • pot bomo nadaljevali proti Krku, kjer se bomo okoli 9. ure vkrcali na ladjo »Otac Roko. S pijačo dobrodošlico  nas bo pozdravil naš stari znanec, kapetan Alen.  Z ladjo bomo nadaljevali pot ob obali Krka proti Golem otoku.
  • med vožnjo nam bo osebje ladje pripravilo malico (sardele in prilogo ali kaj drugega za tiste, ki ne marate rib)
  •  po prihodu na Goli otok nam bo vodič povedal zgodovino tega otoka in tragične zgodbe tistih, ki so se znašli v zaporih
  •  po ogledu Golega otoka nas bo na ladji čakalo kosilo
  •  pot bomo nadaljevali na otok Grgur, kjer so se nahajali ženski zapori
  • vmes bomo hranili galebe in videli še marsikaj zanimivega, nato pa se bomo vrnili v mesto Krk in si ogledali še nekatere zanimivosti
  •  v Celje se bomo vrnili v poznih večernih urah, odvisno od dobre volje in utrujenosti
  • Program izleta se v primeru slabega verema lahko spremeni.

Predvidena cena izleta za člane in njihove partnerje  je 37,00 EUR. Denar bomo pobirali na avtobusu. Stroške avtobusnega prevoza plača društvo.

V ceno je všteto: prevoz z avtobusom,  jutranji sendviči, vožnja z ladjo s pijačo dobrodošlico in dvema obrokoma hrane, vino in  mineralna voda, nekaj brezalkoholnih napitkov.

Na ladji je možno kupiti tudi  pivo, ki pa ni všteto v ceno.

Prednost pri prijavi imajo člani društva in njihovi partnerji. Če bo prijavljenih več kot za en avtobus potnikov, bomo izlet izvedli v dveh terminih, če pa bo premalo prijavljenih, bomo povabili tudi zunanje, kateri pa bodo morali plačati tudi sorazmerni delež prevoza,

Predlagamo vam ustrezno obutev za ogled Golega otoka, saj je teren kamnit.

Prijave sprejema sekretarka društva Gabrijela Borovšak na e-naslovu info@veteransko-drustvo-sever.si, ali tel. številki 031/791-367 do zasedbe prostih mest na avtobusu.

Prisčno vabljeni, s sabo prinesite obilo dobre volje.

ORGANIZACIJSKI ODBOR