Novice‎ > ‎Novice 2012‎ > ‎

Odkritje spominskega obeležja in srečanje veteranov v Kozjem

objavljeno: 17. jul. 2012 09:52 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 17. jul. 2012 09:52 ]

Občina Kozje  je v sodelovanju z veteranskimi organizacijami dan državnosti počastila že 16.6.2012 z odkritjem spominskega obeležja vojni za Slovenijo  na osrednjem trgu v Kozjem. Slovesnosti so se udeležili številni krajani in člani veteranskih organizacij  in pomembni gostje, med njimi tudi Miha Molan, predsednik Zveze policijskih veteranskih društev – Združenja Sever in trenutno predsedujoči Koordinaciji domoljubnih veteranskih organizacij Slovenije. Zgodovinska dejstva, vlogo veteranov, svoje misli in gledanja na vojno, ki je bila sicer kratka, a prav tako pomembna za zgodovino slovenskega naroda,  sta v svojih govorih strnila župan občine Kozje g. Dušan Andrej KOCMAN in slavnostni govornik g. Miha MOLAN. Tetraeder naj mimoidoče vsak dan spominja na to, da je tudi ta vojna za sabo pustila žrtve in žalujoče družine.

V programu so sodelovali učenci Osnovne šole Kozje in naš član Franc Brane GRADIŠNIK s svojima pesmima, ki jih je posvetil slovenskemu vojaku in slovenskemu policistu. Župan Občine Kozje Dušan Andrej KOCMAN pa je na koncu programa zapel Zdravljico.

Popoldan pa smo člani PVD Sever za celjsko območje in kolegi iz OZVVS Šmarje nadaljevali z družabnim srečanjem ob ribniku. Pomerili smo se v treh različnih športnih disciplinah;. streljanju z navadnim lokom, fračo ter ribolovu  in kolegom odnesli skoraj vse medalje. Motel Ribnik Kozje nam je pripravil okusno kosilo, zavrteli pa smo se ob zvokih našega Braneta GRADIŠNIKA, ki je neumorno igral do poznih popoldanskih ur. V Kozjem smo vztrajali do večera, saj sta bila ambient in vzdušje odlična. Veliko smeha, obujanja spominov in na koncu obljuba – »še se vidimo!«

Reportažo in fotogalerijo o tem si lahko ogledate tudi na spletni strani   http://www.kozjansko.info