Novice‎ > ‎Novice 2012‎ > ‎

Tekmovanje v kuhanju in streljanju pri kolegih OZSČ Laško

objavljeno: 24. sep. 2012 05:11 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 24. sep. 2012 05:50 ]
V soboto, 22.9.2012 smo se na povabilo OZSČ Laško že drugič zapored udeležili tekmovanja v kuhanju in streljanju v Rečici pri Laškem. Lani je bil naš ričet tako dober, da smo jim odnesli prehodni pokal, prav tako so se odlično odrezali naši strelci.
Ekipi strelcev v sestavi Bizjak Miran, Planinc Slavko in  Kričej Ivan ter ekipa kuharjev v sestavi Jože Laščak, Pavel Borovšak, Stane Lesjak in Jože Vravnik so z veliko mero optimizma prišli na prizorišče.

Močan veter je zahteval svoj davek in tekmo v streljanju so morali prekiniti. Strelci so bili malce žalostni, saj niso mogli pokazati svoje odlične pripravljenosti. Kuharji pa se niso dali in so svojo "kislo župo" dokončali. Svinjske nogice, meso, zelenjava, vino.... mmm, kako je dišalo iz kotlička.  Svoj "štant" smo opremili z znakom društva, lepima aranžmajem iz začim in dišavnic ter zborniki društva "Da ne pozabimo". Manjkal ni niti domač kruh, slane sardele in  čebula, "štrudl" in pecivo, sekretarka Gabi pa je izven konkurence skuhala gobovo juho, ki sta jo člana komisije ocenila kot "slastno".skrbela za "logistiko" Zdenka Anderlič in Tone Košir sta skrbela za logistiko, da nihče ni bil žejen.    Tudi kisla juha je prejela oceno komisije "prva liga". A vse to le ni bilo dovolj, namreč, zasedli smo samo drugo mesto .Kuhinja v kuhini pač.  Premagali so nas člani ZSČ Šoštanj. Na odločitev se nismo pritožili, saj je osnovni namen druženje in promocija društva. Priznanja im medalje sta podelila župan občine Laško g. Franc Zdolšek in bivši načelnik generalštaba slovenske vojske g. Albin Gutman. Slednji se je zelo razveselil, ko smo mu podarili zbornik društva.
Druženje se je nadaljevalo v pozne popoldanske ure, k temu je veliko prispeval naš član Slavko Planinc s svojo harmoniko in pa seveda dobra volja vseh udeležencev. Organizatorji so izrazili željo, da se vidimo spet naslednje leto.

V priponki imate tudi naš recept za štajersko kislo juho.

Tekmovanje v kuhanju in streljanju v Rečici

Utrinke iz srečanja si lahko ogledate v fotogaleriji.

Ĉ
PVD sever Celje,