Novice‎ > ‎Novice 2012‎ > ‎

Vabilo na 4. spominski Hohlerjev pohod po poteh spominskih plošč na Konjiškem

objavljeno: 8. okt. 2012 03:54 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 10. okt. 2012 00:28 ]

VABILO NA 4. HOHLERJEV POHOD

Veteransko društvo SEVER za celjsko območje - odbor Slovenske Konjice,

s pokroviteljstvom občine Slovenske Konjice organizira

Zbor pohodnikov bo med 7,30 in 8,00 uro pred PP Slovenske Konjice.

Potek pohoda:

Ob 8,00 uri bomo krenili izpred PP Slovenske Konjice. Pot nas bo vodila preko Tepanjskega vrha do Hohlerjevih v Tepanju, kjer je bilo pred osamosvojitvijo eno izmed tajnih skladišč orožja tedanje PM Slovenske Konjice. Po krajšem postanku bomo krenili proti Žičam, kjer se bomo okrepčali z malico iz nahrbtnika in nato pot nadaljevali DO  Krošljevih v Kraberk, ki so v kritičnih časih tajno čuvali orožje  Postaje milice Slovenske Konjice in  TO.

Pohod bomo zaključili z družabnim srečanjem, nato pa se bomo z avtobusom vrnili v Slov. Konjice.

Pohod za člane je brezplačen, cena spominske majice je 5,00 EUR, za nečlane je cena pohoda 10,00 EUR in zajema topel obrok, pijačo in prevoz na startno mesto. Prijave sprejemajo: Zdenko Jakič 031/555-165, Jože Arzenšek 041/893-488 in Berti Kapun  041/589-766  do srede 17.10.2010.

Pohod je organiziran v spomin čuvarjem orožja  pred osamosvojitvijo, poimenovali smo ga po Radu Hohlerju, ki je preminul ob odkrivanju spominskih plošč hraniteljem orožja na območju Slovenskih Konjic ter v spomin  odhoda zadnjega vojaka JLA iz Slovenije.

Predsednik odbora                                                                               PREDSEDNIK DRUŠTVA
  Jože Laščak                                                                                        Anton Šmid