Novice‎ > ‎Novice 2012‎ > ‎

Varčevanje razburja tudi veterane - članek RTV SLO

objavljeno: 9. okt. 2012 01:15 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 9. okt. 2012 01:15 ]

Varčevanje razburja tudi veterane

Na njihove pozive vlada ne odgovarja
8. oktober 2012 ob 21:11
Ljubljana - MMC RTV SLO

Varčevanje bo prizadelo tudi veterane, ki so se borili za samostojno Slovenijo. Ti so ogorčeni, ker jim država jemlje nekatere pravice, med drugim do zdravstvenega varstva.

Vedno več je prošenj veteranov za finančno pomoč, kljub temu pa jim zdaj država jemlje dodatek 28 evrov, do katerega so bili upravičeni. Veterane je razburilo predvsem to, da je država posegla v njihove že pridobljene pravice, ne da bi z njimi predhodno vzpostavila dialog.

"Članstvo je vznemirjeno," je dejal Marjan Dolinšek, član predsedstva Zveze veteranov vojne za Slovenijo, in dodal, da so že pred meseci člani predlagali, da bi šli na ulice. Vodstvo zveze je skušalo ubrati mirno pot, zato so pošiljali prošnje za sprejem na vladi in pisma poslancem, a odgovorov niso prejeli.

Dolinšek zato opozarja, da je razočaranje med veterani popolno, in dodaja, da je veteranstvo vrednota, ki je ni mogoče kupiti. Sekretar območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Jožef Člekovič pa dodaja, da "nekateri razmišljajo, da država ravna z nami, kot da se takrat niso postavili na pravo stran".

Razburjeni člani zveze veteranov in zveze veteranov policistov Sever bodo, preden se odločijo za nadaljnje ukrepe, počakali na odločitev ustavnega sodišča v presoji 143. člena zakona za uravnoteževanje javnih financ.

L. L., Duška Lah, Mojca Dumančič, TV Slovenija
_________________________________________

Na spletni strani strani http://www.rtvslo.si/slovenija/varcevanje-razburja-tudi-veterane/293146 si lahko ogledate videoprispevek, v katerem so vključeni tudi posnetki iz sestanka koordinacij  veteranskih organizacij celjske regije dne 3.10.2012 v Celju.