Novice‎ > ‎Novice 2013‎ > ‎

1. državno prvenstvo veteranov Sever v kegljanju

objavljeno: 9. apr. 2013 03:43 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 10. apr. 2013 22:52 ]
V soboto 6. aprila je na kegljišču Golovec v Celju potekalo državno prvenstvo Združenja Sever v kegljanju. Naše društvo je namreč uspešno kandidiralo na razpisu za organizacijo športnih tekmovanj v letu 2013, ki ga je objavila Komisija. za šport pri Združenju Sever.

Organizacijski odbor v sestavi Rado Gašparič, Anton Ferme, Dragica Hriberšek, Jože Kotnik in Gabrijela Borovšak smo zavihali rokave in pričeli s pripravami že v mesecu marcu.  na dan tekme se nam je pridružilo še nekaj članov Odbora Celje, ki so pridno pomagali pri logistiki izvedbe.

Tekmovanja se je udeležijo 9 ekip iz 7. društev Sever. Ob prihodu na kegljišče so opravili formalnosti in žrebali svojo "srečno" številko. Zaigrala je himna in začelo se je zares. Tekmovanje je otvoril Miha Molan, predsednik Združenja Sever. Na žalost nekatera društva niso poslala svojih tekmovalcev, saj bi bil boj za prehodni pokal še zanimivejši. Da je šlo vse po predpisih, je skrbela šesterica sodnikov.

Po zaključku tekmovanja smo se zbrali v restavraciji kegljišča na razglasitvi rezultatov. Tekmovalce so nagovorili tudi Božidar Pezdevšek, vodja OKC PU Celje, Božidar Dare Sevšek, predsednik OZVVS Celje in seveda predswdnik PVD Sever za celjsko območje Anton Šmid, ki se je zahvalil vsem za udeležbo, še posebej pa organizacijskem odboru za uspešno organizacijo tekme.

Doseženi so bili naslednji rezultati:

Ekipna uvrstitev:

1. PVD Sever Zasavje 1, 1023 kegljev

2. PVD Sever za Pomurje, 1008 kegljev

3. PVD Sever za celjsko območje 1, 1001 kegelj

4. PVD Sever Ljubljana, 990 kegljev

5. PVD Sever Severna Primorska, 967 kegljev

6. PVD Sever Dolenjska in Bela krajina, 953 kegljev

7. PVD Sever za Primorsko in Notranjsko, 893 kegljev

8. PVD Sever za celjsko območje 2, 778 kegljev

9. PVD Sever Zasavje 2, 690 kegljev

Posamična uvrstitev:

1. Hleb Vinko, PVDS Ljubljana, 278 kegljev

2. Šmauc Andrej, PVDS za celjsko območje 1, 275 kegljev, čiščenje 96

3. Poglajen Slavko, PVDS Zasavje 1, 275 kegljev, čiščenje 95

3. Podkrajšek Stanko, PVDS za celjsko območje 1, 275 kegljev, čiščenje 95

Najboljše ekipe so prejele pokale, PVD Sever Zasavje 1 pa je za naslednje leto v hrambo prevzel tudi prehodni pokal. Najboljši posamezniki so prejeli  kolajne in priložnostna daarila. Podelili so jih Miha Molan, predsednik Združenja Sever, mag. Darko Repenšek, predsednik komisije za šport pri ZS in Anton Šmid, predsednik PVD Sever za celjsko območje. Priložnostno darilo je bilo podeljeno edini članici kegljaške ekipe PVD Sevr Dolenjska in Bela krajina Ivici Galovič, ki je podrla 240 kegljev.

Za prijetno vzdušje so poskrbeli duo Viki Ašič in Andrej Bremec, ter Franc Brane Gradišnik.

Po zaključku nam je Gostinstvo Gorenje, ki upravlja z restavracijo na kegljišču, postreglo še s kosilom. Nazdravili smo, poklepetali in se počasi razšli. 


Zahvaljujemo se Mestni občini Celje za finančno pomoč pri izvedbi tekme.

1. DP v kegljanju, Celje, 5.4.2013


Comments