Novice‎ > ‎Novice 2013‎ > ‎

3. Magričev memorial na Preserju

objavljeno: 27. jun. 2013 08:08 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 4. jul. 2013 08:02 ]
Avtor: Rado Gašparič

Na naših srečanjih se radi spominjamo tudi naših bivših članov, še posebej tistih bolj aktivnih, med katere je zagotovo sodil Marko Magrič, katerega je leta 2006 nepričakovano prehitela smrt. Marko je bil dolga leta rezervni miličnik na PM Žalec in aktivni udeleženec vojne za Slovenijo. Vse od ustanovitve društva SEVER,  pa je bil zelo aktiven član v odboru Žalec.

Seveda nima to tekmovanje samo tekmovalnega pomena, temveč in predvsem družabnega, saj se vedno zaključi z družabnim delom t.i. družinskim piknikom Letos smo tretjič organizirali in izvedli Magričev memorial, ki je od njenega začetka tudi društvena dejavnost.

Letošnjega memoriala, ki je potekal 01. junija v Preserju se je udeležilo preko 60 udeležencev,  kar ocenjujemo kot izredno dobro udeležbo. Memoriala so se udeležili poleg naših članov na čelu s predsednikom društva tudi družinski člani,  žena pokojnega Marka Magriča, Meta Mgrič, predstavniki ZVVS Sp. Savinjske doline in od vabljenih županov, župan občine Braslovče.

Ribiškega tekmovanja se je udeležilo 18 članov, od tega jih je 16. ujelo ribe, dva jih bosta pa naslednje leto. Tokrat je zmagal SOLAR Peter, drugo mesto je zasedel KRIČEJ Ivan, tretji pa  je bil TURNŠEK Franc, vsi trije so prejeli medalje in praktične nagrade, ki sta jim jih podelila  predsednik društva Tone Šmid in Župan občine Braslovče Branimir STROJANŠEK. Ostali so prejeli simbolične nagrade. Pokal za najmanjšo ulovljeno ribo je prejel Marjan VODEB.

Med potekom družabnega dela memoriala smo izvedli tudi tekmovanje v pikadu, katerega se je  udeležila večina prisotnih. Zmagal je Jože PAVLIČ, drugo mesto je zasedel Jernej Novak, tretje pa naš odlični kegljač Stanko PODKRAJŠEK. Prvi trije so prejeli medalje in praktične nagrade.

Ribiška družina Šempeter, ki upravlja z ribnikom Preserje, je prispevek za uporabo v višini 90 EUR namenila v dobrodelne namene za Gajo Ivančič. S tem je tudi naše društvo prispevalo k humanitarni pomoči.

Memorial smo uspešeno izvedli, za to pa se moramo predvsem zahvaliti nekaterim  našim članom odbora, ki so aktivno sodelovali pri izvedbi.

S tovrstnimi prireditvami ohranjamo spomin na dogodke in na pokojne člane, med člani pa se krepijo vezi, ki so bile stkane v času osamosvajanja.