Novice‎ > ‎Novice 2013‎ > ‎

3. OJSTERŠKOV STRELSKI MEMORIAL - VABILO

objavljeno: 2. okt. 2013 04:51 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 2. okt. 2013 04:51 ]

R A Z P I S

POLICIJSKO VETERANSKO DRUŠTVO SEVER ZA CELJSKO OBMOČJE  – ODBOR LAŠKO VABI ČLANE NA ŠPORTNO TEKMOVANJE IN DRUŽABNO SREČANJE V POČASTITEV 3. MEMORIALA POLICISTA MARJANA OJSTERŠKA, KI BO V SOBOTO, 12. OKTOBRA 2013, S PRIČETKOM OB 14. URI NA STRELIŠČU >TONE BOSTIČ< V ZIDANEM MOSTU.

NA TEKMOVANJE VABIMO:  PVDS  Zasavje, OZVVS Celje, OZVVS Laško, PVD SEVER za  celjsko območje – Odbor Celje, Žalec, Mozirje, Velenje, Slovenske Konjice, Šentjur, Šmarje in Rogaška Slatina.

Tekmovanje bo potekalo v streljanju z malokalibrsko puško in v pikadu.

KRAJ: Strelišče »Tone Bostič« Zidani most, ( pri kamnolomu zavijete v hrib).

ČAS: Zbor udeležencev tekmovanja ob 14. uri, otvoritev in pričetek tekmovanja ob 14.30 uri.

PRAVILA V STRELJANJU: Ekipo sestavljajo 3 tekmovalci, tekmovalke ali mešano. Tekmuje se v moški konkurenci. Strelja se leže z MK puško, brez optičnih naprav, na razdaljo 50 m v tarčo za MKP po PSZS. Tekmovalec ima na voljo 5 poizkusnih strelov in 10 strelov za oceno. Strelivo, po potrebi tudi puške, zagotovi organizator tekmovanja.

PRAVILA V PIKADU:  Ekipo sestavljata 3 tekmovalci, tekmuje se v moški konkurenci na razdaljo 3 m,  v  MK pištolsko tarčo, s pikadami s kovinsko konico. Vsak tekmovalec meče v tarčo 10 pikad za oceno, pred tem ima lahko na voljo 1 poizkus. Rezultat je seštevek doseženih krogov.

SODNIKI: Sodnike določi organizator tekmovanja, morebitne spore rešuje žirija, 2 sodnika in vodja tekmovanja.

Doseženi ekipni rezultati v streljanju in v pikadu se seštejejo, krogi se spremenijo v točke in upoštevajo pri razvrstitvi ekip. Najboljša ekipa v obeh disciplinah osvoji  prehodni pokal, ostalim ekipam pa se podeli priznanje. Prvi trije posamezniki v streljanju prejmejo kolajne, prva dva pa v tekmovanju pikada.

Prijavnine ni, za prehrano in pijačo bo poskrbljeno.

ROK PRIJAVE:   Do 9. 10. 2013, pisno po e-pošti,  <  ivan.rzen@policija.si  >

ali GSM  031441456, vodja tekmovanja Jože Kotnik <  kotnik.joze@t-1.si > ali GSM 041 499 681.