Novice‎ > ‎Novice 2013‎ > ‎

Bili smo na humanitarnem koncertu "Podarimo mu roke"

objavljeno: 3. dec. 2013 05:11 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 3. dec. 2013 05:11 ]
Kolektiv PP Tolmin skupaj s policijsko upravo Nova Gorica, društvom veteranov Sever Severne Primorske, RK IPA Severno Primorske regije in ostalimi prijatelji v soboto, 16. novembra 2013 ob 19. uri v športni dvorani v Tolminu organiziral humanitarni koncert policijskega orkestra z gosti pod naslovom "Podarimo mu roke".

Ves zbrani izkupiček je bil namenjen upokojenemu policistu, vojnemu veteranu Dušanu Komarju.

Naj spomnimo:
Junija letos je v rokah našega upokojenega sodelavca, nekdanjega policista policijske postaje Tolmin, Dušana Komarja, eksplodirala bomba iz II. svetovne vojne. V tej tragični nesreči je Dušan ostal brez obeh rok, slep na desno oko, utrpel pa je tudi hude poškodbe glave. Dušan se je kot vztrajen borec izognil smrti, a se mu je življenje obrnilo na glavo in tako je postal odvisen od pomoči domačih. Njegova trdna volja do življenja in borbeni duh človeka nam je vsem za vzor. Zdravljenje pa je in bo dolgotrajno.


Člani društva smo sklenili, da Dušanu vsaj malo pomagamo. Kolegi veterani Severne Primorske so nam lahko zagotovili samo nekaj kart, zato se je koncerta se je udeležilo le 9 predstavnikov društva. V Tolminu nas je pričakal Senad Biščanin in z nami preživel popoldan.Senad je Dušanov dober prijatelj, bivši sodelavec in je bil v eksploziji bombe tudi sam poškodovan, a na srečo poškodbe niso pustile trajnih posledic.  Obiskali smo nemško kostnico in od upojenega policista Andreja Lampreta izvedeli veliko o zgodovini Posočja med obema vojnama. Pot smo nadaljevali do Tolminskih korit, ki s svojo lepoto očarajo vsakega obiskovalca.

Na kmečkem turizmu Široko nad Mostom na Soči smo si privoščili p

ozno kosilo. V stilu prave kmečke pojedine na višini 749 m smo napolnili želodce z domačimi dobrotami. 
Pred PP Tolmin smo srečali Dušana in njegovo družino. Človeka, ki je izgubil obe roki in oko, a ni izgubil volje do življe

nja in svojega ponosa. Rok ne skriva. Objel nas je in se nam zahvalil za obisk. Po krajšem klepetu in skupinski sliki smo se odpravili v dvorano, ki se je napolnila do zadnjega kotička.  Lepo je videti, da je v ljudeh še veliko dobrote in da so pripravljeni pomagati sočloveku v stiski. V dveh urah in pol sta dvorano napolnila glasba in ples. Program sta povezovala Mariša Bizjak in Franci Peternel. Za poskočen začetek je poskrbela plesna skupina ARTIFEX iz Ljubljane. Policijski orkester in gosti Manca ŠPIK,  Matjaž MRAK,  ter policist PP Tolmin Mitja JERKIČ - vokali,  in  Blaž BATAGELJ, duhovnik, tolminski kaplan, solist na klarinetu so nam pričarali prekrasno vzdušje. Dopolnile so ga še vokalne skupine   SNEŽET, KRESEN in NONET BAČA. Na koncu prireditve so na dražbi prodali še sliko Janeza Verhovnika iz PU Kranj in znesek namenili Dušanu.

Številni sodelavci in prijatelji so povedali marsikaj lepega o Dušanu. Tudi Dušan, vidno ganjen, je zbral dovolj moči in povedal nekaj besed ter se zahvalil vsem za pomoč. Veseli smo, da smo bili tam, saj  je bil to kocert dobrih ljudi. Ozračje je bilo polno dobrega, dobrih misli in predvsem dejanj in srečni in  malce ponosni smo, da smo prispevali vsaj majhen kamenček v mozaik večera, ki je bil prežet z lepim, lepšim in še lepšim. V dvorani je bil tisti večer verjetno le malokdo, ki se mu niso čudno "iskrile oči". Nekateri smo jim pustili prosto pot, uniformi navkljub, drugi so jih malce prikrili.... Hvala tudi Senadu ki nas je o koncertu nekega dne v Rečici sploh obvestil, za nas "ukradel" karte in nam tisto popoldne  posvetil svoj prosti čas. In bravo, Dušan, tvoja močna volja je še ena potrditev več, da tam, kjer je volja, se vedno najde tudi pot. Srečno vsem! Na poti domov proti Celju smo sklenili, da bomo tudi naslednjič prišli, morda še v večjem številu!
Comments