Novice‎ > ‎Novice 2013‎ > ‎

Gremo na Goli otok in Krk - vabilo

objavljeno: 20. avg. 2013 02:55 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 20. avg. 2013 02:55 ]

IZLET NA GOLI OTOK IN KRK

Prisluhnili smo željam članom in se odločili, da ponovno obiščemo Goli otok in  Krk. Člane društva in njihove partnerje vabimo, da se nam pridružite. Dobimo se

v soboto, 7.9.2013 ob 04.00 uri

pred dvorano Zlatorog na Golovcu v Celju.

Program izleta:

• odhod iz Celja ob 04.00 uri v smeri Ljubljane. Po dogovoru se nam boste lahko pridružili na relaciji od Celja do Trojan. Nekje na poti se bomo ustavili in  okrepčali z dobrotami iz »prtljažnika«,
  • pot bomo nadaljevali proti Krku, kjer se bomo okoli 9. ure vkrcali na ladjo »Otac Roko. S pijačo dobrodošlico  nas bo pozdravil našri znanec, kapetan Alen.  Z ladjo bomo nadaljevali pot ob obali Krka proti Golem otoku.
  • med vožnjo nam bo osebje ladje pripravilo malico (sardelice in prilogo ali kaj drugega za tiste, ki ne marate rib)·

• po prihodu na Goli otok nam bo vodič povedal zgodovino tega otoka in tragične zgodbe tistih, ki so se zaradi političnih vzrokov znašli v teh zaporih. Predlagamo vam ustrezno obutev za ogled Golega otoka, saj je teren kamnit,
  • ·         po ogledu Golega otoka nas bo na ladji čakalo kosilo,

·

• pot bomo nadaljevali na otok Grgur, kjer so se nahajali ženski zapori, če bo voda še dovolj topla, pa bo tukaj možno tudi kopanje (prinesite kopalke in kakšno brisačo)
  •   na poti nazaj bomo hranili galebe in videli še marsikaj zanimivega, nato pa se bomo vrnili v mesto Krk in si ogledali še nekatere zanimivosti,
  • v Celje se bomo vrnili v poznih večernih urah, odvisno od dobre volje in utrujenosti

·

Program izleta se v primeru slabega vremena lahko spremeni.

Cena izleta za člane in njihove partnerje  je 37,00 EUR,  (jutranje okrepčilo in nekaj brezalkoholnih napitkov, vožnja z ladjo, ogled Golega otoka,  Grgurja in mesta Krk  z vodičem,  2 obroka, vino in  mineralna voda na ladji).  Na ladji je možno kupiti tudi  pivo, ki pa ni všteto v ceno. Denar bomo pobirali na avtobusu. Stroške avtobusnega prevoza plača društvo.

Prijave sprejemamo na e-naslovu info@veteransko-drustvo-sever.si, ali tel. številki 041/474-718 – Borovšak Pavel,  do zasedbe prostih mest na avtobusu.  Prednost pri prijavi imajo člani društva in njihovi partnerji.

Prisčno vabljeni, s sabo prinesite obilo dobre volje, morda kaj sladkega in kakšno harmoniko.

ORGANIZACIJSKI ODBOR