Novice‎ > ‎Novice 2013‎ > ‎

"podarimo mu roke" - dobrodelna akcija , poziv članom

objavljeno: 15. okt. 2013 01:18 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 15. okt. 2013 01:18 ]
Društvo veteranov Severna Primorska  poziva člane, veterane, da se pridružijo dobrodelni akciji »PODARIMO MU ROKE«

Naj spomnimo;

Junija letos je v rokah njihovega a upokojenega sodelavca, nekdanjega policista policijske postaje Tolmin Dušana Komarja, eksplodirala bomba iz II. svetovne vojne. V tej tragični nesreči je Dušan ostal brez obeh rok, slep na desno oko, utrpel pa je tudi hude poškodbe glave. Dušan se je kot vztrajen borec izognil smrti, a se mu je življenje obrnilo na glavo in tako je postal odvisen od pomoči domačih. Njegova trdna volja do življenja in borbeni duh človeka nam je vsem za vzor. Zdravljenje pa je in bo dolgotrajno.

Policisti Policijske postaje Tolmin so začeli akcijo zbiranja sredstev za nakup dveh protez električnih rok, kasneje pa še ene bionske roke. Tudi operativni posegi na zobovju in ustni votlini bodo potrebni, da bi Dušanu zagotovili normalno življenje. Za uspešno zdravljenje in nakup protez potrebuje 70.000 evrov, kar krepko presega finančne zmogljivosti njegove družine. Dušanu bomo poskušali pomagati na več načinov.
Zbiranje sredstev poteka na več načinov:

- ZBIRANJE FINANČNIH SREDSTEV

Finančna sredstva lahko nakažete na TRR, ki je za Dušana Komarja odprt pri občinskem odboru Rdečega križa v Tolminu.

Številka TRR: 04753-0000342314

Sklic: »PODARIMO MU ROKE«

- DOBRODELNI KONCERT POLICIJSKEGA ORKESTRA

Kolektiv PP Tolmin skupaj s policijsko upravo Nova Gorica, društvom veteranov Sever Severne Primorske, RK IPA Severno Primorske regije in ostalimi prijatelji 16. novembra 2013 ob 19. uri v športni dvorani v Tolminu organizira humanitarni koncert policijskega orkestra. Karte po ceni 10 evrov bodo od 15. oktobra dalje v predprodaji na PU Nova Gorica.

- ZBIRANJE ZAMAŠKOV

Plastične zamaške bomo zbirali do 10. decembra 2013. Lahko jih oddate na vseh policijskih postajah po Sloveniji, ali jih kontaktirate in se dogovorite za prevzem zamaškov. Odvoz bo potekal med 10. in 16. decembrom 2013:

Vse, ki želite našemu verteranu pomagati po svojih močeh ter mu s skromnimi sredstvi in z nekaj dobre volje omogočiti, da bi spet normalno zaživel, vabimo, da sodelujete v akciji!

Hvala Vam!
------------

Pokažimo pripadnost vrednotam, da smo generacija, ki dobrodelnot nam  kljub težkemu stanju v državi, ni tuja in s tem pomagajmo Dušano, da bo kljub težkim poškodbam, za lahko zaživel dostojno življenje.