Novice‎ > ‎Novice 2013‎ > ‎

Polaganje vencev ob dnevu zmage na Svetini

objavljeno: 27. jun. 2013 07:36 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 27. jun. 2013 07:36 ]
V počastitev spomina na padle borce in partizane in v počastitev dneva zmage smo se člani PVD Sever za celjsko območje - Odbora Celje tudi letos na povabilo ZBVNOB Štore pridružili članom veteranskih organizacij Občine Štore pri polaganju vencev ob spomenikih NOB na območju Občine Štore . Pridružil se nam je tudi ruski veleposlanik.

Zbrali smo se na domačiji Ocvirkovih v Kompolah, ki je med II. svetovano vojno izgubila kar 4 člane družine.

Od tam smo se napotili v Javornik, kjer smo položili venec na grob neznanega ruskega vojaka. G. Gradišnik nam je pripovedoval zgodbo svojega življenja, polno žalostnih dogodkov. Na koncu je dejal, da že dolga leta skrbi za grob neznanega ruskega vojaka. Sam je v vojni izgubil brata in še danes ne ve, kje je pokopan. Upa, da tudi za bratov grob skrbi nekdo, kot on skrbi za tega.

.

Zadnji venec pa smo položili še pri spomeniku NOB na Svetini in s tem počastili smo spomin na vse partizane, ki so darovali svoja življenja za svobodo in boljši jutri.