Novice‎ > ‎Novice 2013‎ > ‎

Tekmovanje v streljanju in kuhanju vojškega obroka v Rečici

objavljeno: 13. nov. 2013 11:19 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 14. nov. 2013 10:21 ]
Tudi letos smo se odzvali vabilu OZSČ Laško in se 21.9.2013 udeležili tekmovanju v streljanju s PAP in kuhanju vojaškega obroka - tokrat pravega vojaškega pasulja.  Udeležile so se ekipe OZSČ, ZVVS in Sever iz celotne Slovenije. V prekrasnem vremenu smo se zbrali na  domačiji Jeran v Zgornji Rečici pri Laškem.  Nenazadnje smo se tekmovanja morali udeležiti, saj smo imeli v čuvanju lanskoletni prehodni pokal. Ekipa kuharjev se je ob tem spomnila na pokojnega podpredsednika, vodjo kuharske ekipe Jožeta Laščaka, ki je mnogo premlad umrl junija zaradi infarkta in njegovo sliko postavila na svoj delovni prostor.  Z minuto molka smo se pred pričetkom poklonili spominu na pokojnega Laščaka in na vse veterane, ki jih ni več med nami.

Letos pa na žalost nobena od ekip ni dosegla vidnejših rezultatov.  Strelci Miran, Brane in Slavko niso imeli dovolj mirne roke, kuahrji Pavle, Gabi in Vlasta pa so sicer skuhali dober pasulj, a strogo komisijo ni prepričal.
Važno je tekmovati, ne zmagati ... seveda je to vedno dober izgovor, a kljub temu nam neuspeh ni pokvaril dne. Prijetno druženje s kolegi veteraniin obujanje spominov na čas, ko se je rojevala samostojna Slovenija, se je nadaljevalo do poznih popoldanskih ur. Tekmovalce obeh ekip je prišlo vzpodbujat še precej članov društva, spremljevalna ponudba na našem kuharskem prostoru in seveda tudi ponudba organizatorjev je udeležence domov poslala s polnimi želodci.