Novice‎ > ‎Novice 2013‎ > ‎

Izlet na Ptuj in zaključek leta

objavljeno: 23. jan. 2013 02:45 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 8. mar. 2013 16:52 ]
V letih 2009-2011 smo večino aktivnosti in posledično tudi sredstev, namenili obeleževanju dvajsetih obletnic pomembnih dogodkov, brez katerih Slovenija danes ne bi bila samostojna in demokratična država. Akcija Sever, ustanovitev Maneverske strukture narodne zaščite in nazadnje še vojna za samostojno Slovenijo so tisti dogodki, ki smo jim posvečali večino aktivnosti v zadnjih treh letih.
Zato smo se odločili,da v letu 2012 namenimo več sredstev za aktivnosti članstva. Organizirali smo izlet in skupen zaključek leta. Odziv članov je bil odličen, zbralo se nas je kar za 2 avtobusa. Odpeljali smo se na Ptuj in se v Restavraciji Gastro na Ptuju okrepčali z odličnim bogračem. Obisk Ptuja smo ndaljevali z ogledom vinske kleti, v spremstvu vodičke pa smo si ogledali znamenitosti Ptuja in se seznanili z zgodovino najstarejšega mesta v Sloveniji.
pot nas je odpeljala preko meje v sosednjo Hrvaško, v gostišče K Jeleni v Gorni Dubravi. Na vhodu nas je pričakal ansambel in nas spremil v restavracijo, kjer nas je čakalo kosilo. Popoldan je kar prehitro minil. Odlična hrana in dobra glasba sta pripomogli k sproščenemu in razposajenemu vzdušju. Na koncu smo si zaželeli še vso srečo v novem letu.
ą
(2143k)