Novice‎ > ‎Novice 2013‎ > ‎

Zaključek 4. literarnega natečaja MOJA RODNA DOMOVINA v OŠ Šalek Velenje

objavljeno: 2. jul. 2013 03:51 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 2. jul. 2013 03:51 ]
V četrtek 6. junija ob 17.00 uri je bila OŠ Šalek v Velenju zaključna prireditev lliterarnega natečaja za učence od 6. do 9. razreda osnovnih šol pod naslovom Moja rodna domovina, ki ga letos že četrto leto zapored  organizirata Osnovna šola Vič iz Ljubljane in Koordinacija domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije.
Na natečaju sodelujejo  učenci od 6. do 9. razreda z literarnimi prispevki na temo moja domovina. Organizatorji so letos prejeli 152 literarnih prispevkov iz 105 različnih osnovnih šol iz 53 občin. Komisija je prispevke pregledala in izmed vseh prispevkov izbrala in nagradila  52 del.
 Zaradi velikega števila udeležencev, predvsem pa zaradi želje, da se zavest o svoji domovini razširi še v druge dele Slovenije, so letos istem času  potekale kar tri zaključne prireditve z istim scenarijem. Poleg Ljubljane, sta nagrajene učence gostili še OŠ  Kočevje in  OŠ Šalek v Velenju.  Velenje je gostilo dvajset nagrajenih učencev in njihovi mentorjev iz Kuzme, Žalca, Cankove, Maribora, Murske Sobote, Zreč, Celja, Rogaške Slatine, Ptuja, Cerkvenjaka, Slovenske Bistrice, Šoštanja, Ribnice na Pohorju, Šentjanža pri Dravogradu in Velenja.

Prireditev se je pričela s slovensko himno. Pevski zbor OŠ Šalek je zapel pesem "Slovenija, od kod lepote tvoje". V nadaljevanju so nagrajene učence in vse prisotne pozdravili ravnateljica OŠ Šalek Velenje, predsednik OZVVS Velenje, podžupan MO Velenje in  predstavnik ZVVS.

V kulturnem programu so poleg učencev OŠ Šalek sodelovali tudi člani Folklorne skupine Koleda. Nagrajeni učenci so s ponosom prebirali svoje prispevke in misli o domovini. Vsak prispevek je bil napisan papirju v obliki zelenega lipovega lista, ki so ga pripeli na drevo. Listi bodo krasili drevo v avli OŠ  do zaključka naslednjega natečaja.

Zaključne prireditve so se udeležili predstavniki PVD Sever za celjsko območje - predsednik društva Anton Šmid, sekretarka Gabrijela Borovšak in predsednik Odbora Velenje Dejan Potočnik. Prisotnih je bilo še nekaj članov društva.

Ob prihodu v osnovno šolo so nas pogostili na star slovenski običaj – s koščkom kruha in soljo- In da zaključek natečaja »MOJA RODNA DOMOVINA« ne bomo tako kmalu pozabili, so nam v spomin podarili  spominček, v obliki slovenske hiše, ki so ga izdelali sami.

Veseli smo, da domoljubje med mladimi živi!