Novice‎ > ‎

Novice 2017


Prvenstvo v igranju taroka

objavljeno: 27. dec. 2017 15:33 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 27. dec. 2017 15:38 ]V počastitev praznika dneva policijskih veteranov Sever je PVD Sever za celjsko območje - odbor Žalec pod pokroviteljstvom Zveze društev Sever organiziral poskusno - testno prvenstvo Zveze v igranju taroka. Tekmovanja se je udeležilo devet ekip iz šestih PVD Sever in sicer: tri ekipe iz PVD Sever Ljubljana, dve ekipi iz PVD Sever za celjsko območje in po ena ekipa iz PVD Sever Specialna enota, Zasavje, Maribor in Pomurje. Med 27-imi udeleženci tekmovanja sta bili tudi dve predstavnici ženskih veterank.

Tekmovanje je potekalo po pravilih Tarok zveze Slovenije. Za pravilen potek tekmovanja je skrbel sodnik Iztok Drev, za sprotno spremljanje rezultatov pa je z računalniško podporo poskrbel član odbora Žalec, Ferdo Jelen. Tekmovanje je potekalo nemoteno v športnem duhu. Ekipno so zmagali člani ekipe PVD Sever Ljubljana 2, drugo mesto so zasedli člani ekipe PVD Sever za celjsko območje, tretje mesto pa je pripadlo ekipi PVD Sever Maribor. Med posamezniki je bil za najboljšega igralca razglašen Kovačevič Stjepan iz PVD Sever Ljubljana 3, drugo mesto je osvojil Rugelj Mitja iz PVD Sever Zasavje, tretje mesto pa je zasedel Ačko Branko iz PVD Sever Maribor.
 
Pokale in medalje najboljšim igralcem sta podelila predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever dr. Tomaž Čas in predsednik PVD Sever za celjsko območje Anton Šmid. Občina Žalec je prispevala praktične nagrade za člane treh zmagovalnih ekip.


9. Hohlerjev pohod

objavljeno: 27. dec. 2017 14:52 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 27. dec. 2017 15:40 ]

V soboto 21.10.2017 so člani PVD Sever za celjsko območje - odbor Slovenske Konjice - Vitanje - Zreče pod pokroviteljstvom občin Slovenske Konjice, Zreče in Vitanje organizirali spominski pohod po poteh spominskih plošč hraniteljev orožja. Pohod je že devetič po vrsti organiziran v spomin na pokojnega veterana odbora Slovenske Konjice, Konrada Hohlerja. Pohod je potekal izpred PP Slovenske Konjice skozi staro mestno jedro, mimo pokopališča, kjer so pohodniki prižgali svečo na grobu Konrada Hohlerja. Zaključek pohoda je bil na lovski koči na Štepihu, kjer so se pohodniki okrepčali z enolončnico. Vsak pohodnik je prejel spominsko diplomo. Pohoda se je udeležilo 40 pohodnikov, katerim so se pridružili tudi veterani OZVVZS Slovenske Konjice.  

7. Ojsterškov memorial

objavljeno: 27. dec. 2017 14:33 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 27. dec. 2017 15:41 ]

V petek, 6. 10. 2017 s pričetkom ob 11.30 uri je na strelišču »Tone Bostič« v Zidanem mostu,  PVD Sever za celjsko območje – odbor Laško, organiziral 7. memorial Marjana Ojsterška, v streljanju z malokalibrsko puško in v pikadu. Balinarski klub Zidani most pa je organiziral tekmovanje v balinanju. S športnim tekmovanjem smo počastili spomin na pokojnega policista PP Laško, Marjana Ojsterška, veterana osamosvojitvene vojne za Slovenijo in aktivnega člana našega  veteranskega društva SEVER.

Tekmovanja v streljanju z malokalibrsko puško, pikadu in balinanju se je udeležilo 11 ekip, med njimi so bili policijski veterani iz odbora Mozirje, Žalca, Rogaške Slatine, Celja in odbora Laško. Tekmovanja so se udeležili tudi veterani PVD Sever Zasavje, OOZVVS Celje in člani SD Tone Bostič.  

Prehodni pokal na 7. memorialu je osvojila ekipa PVDSC – odbor Laško. Posameznim trem najboljšim tekmovalcem v streljanju in pikadu smo podelili medalje. Balinarski klub Zidani most, ki je v sklopu memoriala organiziral tekmovanje v balinanje pa je najboljšim trem ekipam podelil medalje.

7. memoriala se je ob zaključku športnega srečanja udeležila tudi družina pokojnega Marjana Ojsterška. Prav tako se je srečanja udeležil tudi predsednik PVDS za celjsko območje Tone Šmid in sekretar društva Stane Malgaj. Memoriala se je udeležilo 58 veteranov, katerega je odprl Ivan Ržen, predsednik PVDSC – odbor Laško.

Pripravil: Ivan Ržen

 

Kandidacijski postopek

objavljeno: 20. dec. 2017 14:33 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 20. dec. 2017 14:35 ]

Upravni odbor Policijskega veteranskega društva Sever za celjsko območje je na podlagi 19. člena Statuta društva in 2. člena Pravilnika o kandidacijskem postopku na svoji 19. redni seji dne 12.12.2017 začel kandidacijski postopek za izvolitev funkcij v organih društva.

1.       Sprejel je sklep o imenovanju kandidacijske komisije v sestavi:

-          Bogoslav JELEN – predsednik

-          Boris POTOČNIK – član

-          Dušan Marat – član

 

2.       Postopek kandidiranja se prične za funkcije: predsednik društva (1 oseba), podpredsedniki (3 osebe), člani nadzornega odbora (3 osebe), člani disciplinske komisije (5 oseb).

Sočasno se izvaja tudi kandidacijski postopek za predsednike odborov (9 oseb).

 

3.       Rok za vložitev kandidatur je:

-          do 5. januarja 2018 do 24:00, za predsednike odborov

-          do 3. februarja 2018 do 24:00 ure za predsednika in podpredsednike društva, člane nadzornega odbora in člane disciplinske komisije.

 

Za pravočasne se smatrajo tudi vloge, ki so bile do tega roka oddane na pošti kot priporočena pošiljka.

 

4.       Predlagatelji in kandidati pošljejo predloge in vloge v skladu s 4. členom Pravilnika o kandidacijskem postopku na naslov: Policijsko veteransko društvo Sever za celjsko območje, Ljubljanska cesta 12, 3000 Celje. Na primerno zaprti kuverti se vidno označi »KANDIDATURA«.

Magričev memorial

objavljeno: 19. okt. 2017 01:31 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 19. okt. 2017 01:34 ]

VII. MAGRIČEV MEMORIAL

Memorial organizira PVD Sever za celjsko območje - odbor Žalec že sedmega po vrsti za prezgodaj preminulem Markom Magričem, ki je pokojni že 12. leto. Marko jer bil eden prvih rezervnih miličnikov na PM Žalec, aktivno je sodeloval v osamosvojitveni vojni in si pridobil status vojnega veterana. V nadaljevanju je bil med najbolj aktivnimi člani Policijsko veteranskega društva SEVER za celjsko območje, deloval pa je v odboru Žalec. Zaradi njegovih pozitivnih osebnostnih lastnosti tako rezervnega miličnika, kot kasneje izredno prizadevnega člana našega društva smo se pred sedmimi leti odločili da v njegov spomin vsako leto organiziramo in izvedemo memorial.

Za leto 2017 smo memorial izvedli v soboto 27.05.2017 na ribniku Preserje, kjer se nas je zbralo nekaj več kot leto poprej. V memorialni disciplini ribolov je zmagal Rado Gašparič iz odbora Žalec, drugi je bil Mirko Kolenc in odbora Celje, tretje mesto pa je osvojil Ivo Kričej prav tako iz odbora Žalec.

Na memorialu smo letos izvedli prvič tudi tekmovanje v elektronskem pikadu, kjer pa je bila udeležba nekoliko slabša. Rezultati pa so bili naslednji: zmagala je ekipa v sestavi Pavlič – Jelen in odbora Žalec I., druga je bila ekipa ŠD MODRI MEDO v sestavi Rumpf –Zupanc, tretje mesto je pripadlo ekipi odbora Žalec II v sestavi Kričej – Podkrajšek.

Od povabljenih so se iz ostalih odborov PVDSCO memoriala udeležili člani odborov Celje, Mozirje in Laško in se jim za udeležbo iskreno zahvaljujemo. Ostale odbore pričakujemo naslednje leto. Memoriala se je udeležila tudi ekipa ZVVS Sp. savinjske doline, športnega društva Modri medo in pa žena pokojnega, Meta Magrič.

Pripravil: Rado GašparičPredsednik društva Anton Šmid je prejel priznanje ruske ambasade

objavljeno: 7. maj 2017 11:23 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 7. maj 2017 11:23 ]

27. aprila jena boču potekala vsakoletna slovesnot v počastitev dneva upora proti okupatorju, ki jo vsako leto organizira Občian Rogaška Slatina v sodelovanju z veteranskimi organizacijami.Slavnostni govornik je bil upokojeni generalmajor Alojz Staeiner.

Predstavnica ruske ambasade v Sloveniji ga. Ana Kolubko je ob tej priliki podelil posebna priznanja za sodelovanje Občini ROgaška Slatina, najstarejšem udeležencu proslave JOžefu Bajcu, predsednici ZBNOV Šmarje pri Jelšh Ani Novak in predsedniku PVD Sever za celjsko območje Antonu ŠMIDU.

Članek si lahko ogledate v priponki.

Slovesnost v počastitev Dneva upora proti okupatorju v Celju

objavljeno: 7. maj 2017 11:08 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 7. maj 2017 11:08 ]

Osrednja slovesnost ob dneva upora proti okupatorju v Celju je bila  25.4.2017 v Parku Svobode. Pripravila jo je Mestna občina Celje v sodelovanju z OZVVS Celje, Združenjem borcev za vrednote NOB Celje in Policijskim veteranskim društvom Sever za celjsko območje. Slavnostna govornica na prireditvi je bila ministrica za obrambo Andreja Katič. V krajšem kulturnem programu so nastopili kvintet trobil Orkestra Slovenske vojske in učenke III. Osnovne šole iz Celja.

OZVVS Velenje je predsedniku odbora Velenje podelilo priznanjje za dobro sodelovanje

objavljeno: 7. maj 2017 10:53 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 7. maj 2017 10:53 ]

Dne 6.4.2017 ob 17.00 uri smo se udeležili Letnega občnega zbora veteranov OZVVS Velenje v prostorih restavracije JAKEC v Velenju.

Predsednik OZVV VELENJE g. Zdenko HRIBERŠEK je pozdravil vse prisotne in pričel z letnim zborom. Obravnavali so letna poročila in letne plane, na katere člani niso imeli pripombe.

Na zboru so bili prisotni tudi predstavniki drugih veteranskih organizacij, ki so ob zaključku spregovorili nekaj pozdravnih besed in zaželeli OZVV Velenje uspešno delo.

Pred koncem letnega zbora so zaslužnim članom podelili vrsto Republiških in društvenih priznanj, priznanja pa so prejeli tudi zunanji posamezniki, ki so pokazali dobro sodelovanje z OZVV Velenje pri izpolnitvi programov organizacije.

Dobitnik Bronastega znaka OZVV Velenje je bil tudi predsednik PVD SEVER za celjsko območje Odbor Velenje, g. Dejan POTOČNIK.

Dejan POTOČNIK se je v svojem imenu in imenu Odbora SEVER Velenje zahvalil za priznanje in poudaril res dobro sodelovanje med obema organizacijama ter poudaril, da bomo s takšnim sodelovanjem nadaljevali in zaželel vodstvu in članom OZVV Velenje uspešno delo in izpolnitev vseh zadanih nalog.

Fotografije si lahko ogledate v priponki!

 Avtor: Aleksander Cvar


Celjski veterani smo spet osvojili 1. mesto na DP Sever v veleslalomu

objavljeno: 6. maj 2017 06:05 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 6. maj 2017 06:05 ]

vir: Združenje Sever

V četrtek 16. februarja 2017 je PVD Sever Gorenjska v sodelovanju s Policijsko akademijo in Združenjem Sever izvedel 5. državno prvenstvo Združenja Sever in državno prvenstvo Policije v veleslalomu 2017.

Pri izvedbi so izdatno pomoč nudili pripadniki Policijske uprave Kranj, Policijske postaje Bled, Specialne enote policije in delavci Žičnice Vogel.

Tekme, ki je potekala v lepem vremenu in na dobro pripravljeni progi, se je udeležilo 80 tekmovalcev iz 11 policijskih veteranskih društev Sever in 250 tekmovalcev iz 16 ekip Policije. Na tekmi je bilo zelo malo odstopov in diskvalifikacij, odsotnost poškodb pa kaže tudi na dobro pripravljenost tekmovalcev. 

Zaključna slovesnost s podelitvijo medalj in pokalov je bila ob 16. uri na odprti terasi restavracije Viharnik. Zbrane sta nagovorila dr. Tomaž Čas, predsednik Združenja Sever in Simon Velički, namestnik generalnega direktorja Policije.

Medalje in pokale najboljšim posameznikom in ekipam v kategoriji Sever sta podelila dr. Tomaž Čas, predsednik Združenja Sever  in mag. Darko Repenšek, predsednik komisije za šport pri Združenju Sever.

V kategoriji MNZ/Policija sta medalje in pokale najboljšim posameznikom in ekipam podelila Simon Velički, namestnik generalnega direktorja Policije in mag. Branko Japelj, direktor Uprave kriminalistične policije. Za uslužbence policije je bilo državno prvenstvo v veleslalomu hkrati izbirno tekmovanje za nastop na Evropskem policijskem prvenstvu v marcu 2017, na katerem bodo imeli možnost nastopiti trije tekmovalci in ena tekmovalka.

Prijetno vzdušje so soustvarjali odličen povezovalec in pihalni kvartet Policijskega orkestra.

-

Naše društvo so zastopali:

- Urbanc Danica, Hriberšek Dragica, Lah Janez, Repenšek Darko. Kumer Ivan

Tekmovalcem čestitamo, saj so ponovno osvojili skupno 1. mesto v kategoriji Sever,


Več si lahko ogledate v pripetem biltenu in rezultatih.


Slavnostno razvitje prapora odbora Velenje

objavljeno: 23. jan. 2017 03:44 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 23. jan. 2017 03:44 ]

Dne 15.12.206, ob 25. Obletnici Osamosvojitve Slovenije in 27. Obletnici Akcije »SEVER«, smo člani PVD »SEVER« za celjsko območje - Odbor Velenje, slavnostno razvili prapor, ki ga bomo skrbno varovali in s ponosom nosili na vseh prireditvah, katerih se bomo udeležili.

Člani smo za ta dan zapisali:«

Danes je dan, ko nas spomin popelje nazaj v čase, ko je Slovenija pridobivala svojo samostojnost in državnost.  To je za pripadnike  Organov za Notranje zadeve pomenil  »prvi plebiscit« za samostojno in neodvisno Slovenijo. Brez glasovanja in preštevanja glasov smo se zaposleni v Organih za notranje zadeve »plebiscitarno« odločili, da podpremo korake v novo in samostojno Slovenijo.  Brez prerekanja ali pomislekov smo miličniki in miličnice ter Rezervni miličniki odločno stopili na stran samostojnosti in podprli želje in zahteve  državljank in državljanov Slovenije.

Zaradi mirnega prehoda iz enega sistema v drug sistem, ki je takrat predstavljal  boljšo bodočnost in varnost vseh živečih v Republiki Sloveniji ni bila pretočena niti kapljica krvi. Tuji strokovnjaki nam še danes priznavajo zahvalo, vztrajnost in pogumnost, da je prišlo do takšnega mirnega prehoda in odločitve »represivnega organa« kot je bila Milica. V tem procesu smo sodelovali tudi miličniki in miličnice Postaje milice Velenje na kar smo upravičeno ponosni.

S takšnim načinom se nekateri niso strinjali in prav zaradi njih se je kasneje pretočila kri Slovencev in med njimi tudi miličnikov, ki so za Osamosvojitev Slovenije dali svoja življenja«.

Prapor smo pridobili s pomočjo glavnega pokrovitelja Mestne občine Velenje in ostalih donatorjev. 

Prapor je slavnostno razvil direktor občinske uprave MO Velenje, g. mag. Iztok MORI in ga predal predsedniku Odbora Velenje, g. Dejanu POTOČNIKU, kateri se je zahvalil glavnemu pokrovitelju in vsem ostalim donatorjem, ki so prispevali, da smo končno dobili  v Odboru Velenje svoj prapor.

Predsednik Odbora Velenje, g. Dejan POTOČNIK je s ponosom prapor predal praporščaku g. Martinu SKOČAJU, ki ga je ob zboru praporščakov Odborov PVD »SEVER« za celjsko območje in Policije ter MSNZ svečano sprejel.

Na proslavi sta spregovorila predsednik PVD »SEVER« za celjsko območje g. Anton ŠMID« in g. mag. Iztok MORI ter Odboru Velenje zaželela uspešno delo.

Ob tej priliki se še enkrat iskreno zahvaljujemo glavnemu pokrovitelju in donatorjem.

 

Video posnetek si lahko ogledate tudi na Youtube na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=A9S5ll0kNgM.

V pripetem dokumentu pa si lahko ogledate fotografije dogodka.

 

Zapisal: Aleksander CVAR

1-10 of 11