Novice‎ > ‎Novice 2017‎ > ‎

7. Ojsterškov memorial

objavljeno: 27. dec. 2017 14:33 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 27. dec. 2017 15:41 ]
V petek, 6. 10. 2017 s pričetkom ob 11.30 uri je na strelišču »Tone Bostič« v Zidanem mostu,  PVD Sever za celjsko območje – odbor Laško, organiziral 7. memorial Marjana Ojsterška, v streljanju z malokalibrsko puško in v pikadu. Balinarski klub Zidani most pa je organiziral tekmovanje v balinanju. S športnim tekmovanjem smo počastili spomin na pokojnega policista PP Laško, Marjana Ojsterška, veterana osamosvojitvene vojne za Slovenijo in aktivnega člana našega  veteranskega društva SEVER.

Tekmovanja v streljanju z malokalibrsko puško, pikadu in balinanju se je udeležilo 11 ekip, med njimi so bili policijski veterani iz odbora Mozirje, Žalca, Rogaške Slatine, Celja in odbora Laško. Tekmovanja so se udeležili tudi veterani PVD Sever Zasavje, OOZVVS Celje in člani SD Tone Bostič.

Prehodni pokal na 7. memorialu je osvojila ekipa PVDSC – odbor Laško. Posameznim trem najboljšim tekmovalcem v streljanju in pikadu smo podelili medalje. Balinarski klub Zidani most, ki je v sklopu memoriala organiziral tekmovanje v balinanje pa je najboljšim trem ekipam podelil medalje.

7. memoriala se je ob zaključku športnega srečanja udeležila tudi družina pokojnega Marjana Ojsterška. Prav tako se je srečanja udeležil tudi predsednik PVDS za celjsko območje Tone Šmid in sekretar društva Stane Malgaj. Memoriala se je udeležilo 58 veteranov, katerega je odprl Ivan Ržen, predsednik PVDSC – odbor Laško.

Pripravil: Ivan Ržen