Novice‎ > ‎Novice 2017‎ > ‎

Prvenstvo v igranju taroka

objavljeno: 27. dec. 2017 15:33 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 27. dec. 2017 15:38 ]


V počastitev praznika dneva policijskih veteranov Sever je PVD Sever za celjsko območje - odbor Žalec pod pokroviteljstvom Zveze društev Sever organiziral poskusno - testno prvenstvo Zveze v igranju taroka. Tekmovanja se je udeležilo devet ekip iz šestih PVD Sever in sicer: tri ekipe iz PVD Sever Ljubljana, dve ekipi iz PVD Sever za celjsko območje in po ena ekipa iz PVD Sever Specialna enota, Zasavje, Maribor in Pomurje. Med 27-imi udeleženci tekmovanja sta bili tudi dve predstavnici ženskih veterank.

Tekmovanje je potekalo po pravilih Tarok zveze Slovenije. Za pravilen potek tekmovanja je skrbel sodnik Iztok Drev, za sprotno spremljanje rezultatov pa je z računalniško podporo poskrbel član odbora Žalec, Ferdo Jelen. Tekmovanje je potekalo nemoteno v športnem duhu. Ekipno so zmagali člani ekipe PVD Sever Ljubljana 2, drugo mesto so zasedli člani ekipe PVD Sever za celjsko območje, tretje mesto pa je pripadlo ekipi PVD Sever Maribor. Med posamezniki je bil za najboljšega igralca razglašen Kovačevič Stjepan iz PVD Sever Ljubljana 3, drugo mesto je osvojil Rugelj Mitja iz PVD Sever Zasavje, tretje mesto pa je zasedel Ačko Branko iz PVD Sever Maribor.
 
Pokale in medalje najboljšim igralcem sta podelila predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever dr. Tomaž Čas in predsednik PVD Sever za celjsko območje Anton Šmid. Občina Žalec je prispevala praktične nagrade za člane treh zmagovalnih ekip.


Comments