Novice‎ > ‎Novice 2016‎ > ‎

6. strelski memorial Marjana Ojsterška

objavljeno: 24. okt. 2016 06:35 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 5. jan. 2017 15:51 ]

V petek, 14. 10. 2016 s pričetkom ob 11.30 uri je na strelišču »Tone Bostič« v Zidanem mostu,  PVD Sever za celjsko območje – odbor Laško, organiziral 6. memorial Marjana Ojsterška, v streljanju z malokalibrsko puško in v pikadu. Balinarski klub Zidani most pa je organiziral tekmovanje v balinanju. S športnim tekmovanjem smo počastili spomin na pokojnega policista PP Laško, Marjana Ojsterška, veterana osamosvojitvene vojne za Slovenijo in aktivnega člana našega  veteranskega društva SEVER.

Na tekmovanje smo povabili člane PVDS za Celjsko območje, PVDS Zasavje, SD Tone Bostič  in sorodna veteranska društva OOZVVS Celje in Laško.

Tekmovanja v streljanju z malokalibrsko puško, pikadu in balinanju se je udeležilo 9 ekip, med njimi so bili tudi veterani iz odbora Mozirje, Celja in odbora Laško. Največ tekmovalcev je prišlo iz Policijskega veteranskega društva Zasavje in veteranskega društva OOZVVS Celje.

Prehodni pokal na 6. memorialu je osvojila ekipa PVDSC – odbor Laško. Posameznim trem najboljšim tekmovalcem v streljanju in pikadu smo podelili medalje. Balinarski klub Zidani most, ki je v sklopu memoriala organiziral tekmovanje v balinanje pa je najboljšim trem ekipam podelil pokale.

6. memoriala se je ob zaključku športnega srečanja udeležila tudi družina pokojnega Marjana Ojsterška. Prav tako se je srečanja udeležil tudi predsednik PVDS za celjsko območje Tone Šmid in sekretar društva Stane Malgaj. Memoriala se je udeležilo 54 veteranov, katerega je odprl Ivan Ržen, predsednik PVDSC – odbor Laško.

Rezultate si lahko ogledate v priponki.

Družabno srečanje  se je zavleklo v pozne popoldanske ure, kjer smo obujali spomine na pokojnega Marjana Ojsterška in na osamosvojitveno obdobje Slovenije.

Predsednik PVDSC - odbor Laško

Ivan Ržen