Novice‎ > ‎Novice 2016‎ > ‎

8. Hohlerjev spominski pohod

objavljeno: 4. nov. 2016 07:23 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 5. jan. 2017 15:51 ]

V soboto 8. oktobra 2016 je PVD Sever za celjsko območje, odbor Slovensko Konjice - Vitanje - Zreče  organiziral že 8. Hohlerjevspominski  pohod.

Pohodniki smo se zbrali z ob 8. uri pred  Policijsko postajo Slovenske Konjice,  od koder smo krenili na 8. Hohlerjev pohod.
Pot nas je vodila skozi staro mestno jedro do pokopališčav  Slovenskih Konjicah, kjer smo se poklonili v spomin Konradu Hohlerju, hranitelju orožja takratne Postaje Milice Slovenske Konjice ter mu prižgali svečo. Po kratkem postanku smo nadaljevali pot proti lovski koči Štepih na Konjiški gori pod Stolpnikom, kjer smo vsi dobre volje zaključili pohod ter nadaljevali s prijetnim druženjem.
Vsak pohodnik je dobil spominsko majico, diplomo za udeležbo na pohodu, topel obrok hrane in pijačo, ob 14. uri, pa smo se z avtobusom vrnili v Slov. Konjice.

Pohod je potekal v tovariškem vzdušju, za kar bi se zahvalil vsem udeležencem in vas ob tej priložnosti že sedaj povabili na 9. Hohlerjev pohod, ki bo naslednje leto.

Za pomoč pri izvedbi pohoda se iskreno zahvaljujemo pokroviteljicama - občinama Slovenske Konjice in Zreče.