Novice‎ > ‎Novice 2016‎ > ‎

Odkritje spominske plošče ob 25. obletnici zavzetja skladišča orožja v Zaloški gorici

objavljeno: 29. jun. 2016 06:16 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 5. jan. 2017 15:52 ]

OZVVS Spodnje savinjske doline je v spomin na zavzetje večjega skladišča MES, ki ga je imela JLA v Zaloški Gorici, postavila spominsko obeležje, ki sta ga skupaj dne 20.06.2016 ob 17.00 uri slavnostno odkrila predsednik  Zveze veteranov vojne za Slovenijo  Ladislav Lipič in predsednik OZVVS Spodnje Savinjske doline Adi Vidmajer. Odkritje je potekalo ob kulturnem programu, ki ga je povezovala Lidija Koceli. Ob tem sta oba predsednika v svojem govoru poudarila pomen zavzetja skladišča v času vojne za Slovenijo in posebej poudarila, da je bilo zavzetje izvršeno zelo taktično brez boja in žrtev, kar si lahko štejemo v čast. Pri odkritju smo bili prisotni  člani obeh veteranskih organizacij; OZVVS in PVD Sever  s predsednikom društva Antonom ŠMIDOM ter visoki gostje,župani spodnjesavinjskih občin in    dr. Tomaž Čas, predsednik Združenja Sever.

V nadaljevanju dneva smo se  ob 19.00 uri udeležili osrednje občinske proslave v počastitev dneva državnosti v Domu II slovenskega Tabora v Žalcu, ki ga je organizirala Občina Žalec.  Slavnostni govornik,  predsednik Združenja Sever dr. Tomaž ČAS  je za govor prejel močan aplavz udeležencev. Dotaknil se je vloge veteranov v vojni za samostojno Slovenijo in okrcal poskuse potvarjanja zgodovine. Slovesnost je z  bogatim kulturnim programomzaključila Manca Izmajlova, ki nas je s svojim mini koncertom "Pesmi mojih krajev" popeljala stran od vsakdanjih skrbi.