Novice‎ > ‎Novice 2016‎ > ‎

Odkritje spominske plošče "Tajna skladišča" pri družini Kokalj - Moravec

objavljeno: 28. apr. 2016 00:30 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 5. jan. 2017 15:52 ]

Minilo je 25 let od kar so enote tedanje milice premeščale orožje organov za notranje zadeve iz svojih objektov na tajne lokacije. Med tajnimi lokacijami, na katerih je tedanja milica oz PM Celje hranila orožje je tudi na Vrunčevi ulici 30 v Celju pri družini pokojnega miličnika MORAVEC Boruta.

Skupaj z družino pokojnega smo se odločili, da na pročelje hiše namestimo in odkrijemo spominsko ploščo, ki bo spominjala na te dogodke.

V petek, 18./3. 2016 smo svečano odkrili nameščeno spominsko ploščo. Svečanosti so se udeležili takratni komandir PM Celje Srečko KROPE, ki je navzoče pozdravil in imel svečani govor, vodstvo sedanje PP Celje s praporščakom, predstavniki OZVVS Celje s praporom in seveda člani PVD SEVER za celjsko območje. Delegacija je položila cvetje na grob pokojnega Boruta. Odkritje plošče   smo popestrili s kratkim kulturnim programom za kar sta poskrbela Viki AŠIČ in Andrej BREMEC.

Z odkritjem  plošče smo prispevali trajni spomin k ohranjanju spomina na obdobje, ko se je rojevala samostojna Slovenija. To je že 46. plošpča "Tajna skladišča", ki smojih odkrili v zadnjih osmih letih. Zgodovino ne pišejo samo veliki ljudje, pišejo jo tudi mali in nanje nismo pozabili. Hvala vam!

TV Celje nam je 28.3.2016 namenila nekaj minut v osrednji informativnio oddaji "dogodki dneva". Posnetek si lahko ogledate na spodnjem linku, od minute 4.44 dalje.

Avto: Anton Ferme