Novice‎ > ‎Novice 2016‎ > ‎

Uspeh naše ekipe na DP Združenja Sever v šahu

objavljeno: 20. jun. 2016 03:19 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 5. jan. 2017 15:53 ]

Vir/Avtor: Anton Pozvek

V soboto 18. junija 2016 je v Osnovni šoli Trzin potekalo 4. državno prvenstvo Združenja Sever v šahu in odprto šahovsko tekmovanje za pokal Trzin '91.

Tekmovanja se je udeležilo 38 tekmovalcev, kar je za tovrstni turnir že zelo dobra udeležba. Mnogi tekmovalci so že rangirani, zato je bil turnir dodatno težaven in zanimiv. 

 

Ob otvoritvi šahovskega prvenstva sta šahiste pozdravila in jim zaželela uspešne premišljene poteze dr. Tomaž Čas, predsednik Združenja Sever in Janez Portir, predsednik PVD Sever Specialna enota. Čas je s prvo potezo na prvi igralni plošči simbolično odprl tekmovanje. Za glasbene vložke je poskrbel kvartet policijskega orkestra.

Tekmovanje je potekalo po pravilih FIDE za hitropotezni šah, igralni čas 10 minut posamično, sistem Švicar 11 kol. Večjih zapletov ni bilo, za kar je poskrbela sodnica Ana Srebrenič.

V kategoriji 4. Državno prvenstvo Združenja Sever so prva tri mesta v posamični razvrstitvi dosegli Marko Ribičič - PVDS Specialna enota, Martin Povše – PVD Sever za celjsko območje in Dušan Ličina – PVD Sever Specialna enota. V  ekipni razvrstitvi je bila najboljša ekipa PVD Sever Specialna enota, ki je prejela tudi prehodni pokal. Sledila je ekipa PVD Sever za celjsko območje in ekipa PVD Sever Ljubljana.

V kategoriji Pokal Trzin '91 so si prva tri mesta v posamični konkurenci razdelili Dušan Zorko, Danilo Kajnih in Marko Ribičič. Med ekipami za pokal Trzin '91 je bila najboljša ekipa PVD Sever Specialna enota, sledili pa sta ekipi KMP Maribor in ŠD Trzin.

Diplome in pokale za posamezna tekmovanja so podelili Anton Pozvek, predsednik Združenja Sever, Janez Košir podpredsednik PVD Sever Specialna enota, Janez Portir, predsednik PVD Sever Specialna enota in Bojan Končan, takratni poveljnik enote TO v Trzinski bitki.

-------------------------

Ekipo PVD Sever za celjsko območje so zastopali: Martin Povše, Franc Tajnik, Ernest Špeh, Ivan Bezjak in edo Stradovnik

Čestitke našim tekmovalcem!

 

Ċ
PVD sever Celje,
20. jun. 2016 03:19
ĉ
PVD sever Celje,
20. jun. 2016 03:19
Comments