Novice‎ > ‎Novice 2016‎ > ‎

Zmaga naših tekmovalcev na "Partizanskih smučinah Cerkno"

objavljeno: 2. feb. 2016 04:39 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 5. jan. 2017 15:54 ]
30. januarja 2016 je na SC Cerkno potekala že 39. prireditev Partizanske smučine - Cerkno '45. Prireditev je posvečena spominu na prve partizanske smučarske tekme v skokih, veleslalomu in teku na smučeh, ki so potekale na osvobojenem ozemlju Cerkljanske sredi tedanje okupirane Evrope 20. in 21. januarja 1945. Na teh so sodelovali tako partizani kot domačini.

Kljub neugodnim vremenskim razmeram (gosta megla in toplo vreme) se je na startu veleslaloma zbralo 277 tekmovalcev. Nastopili so pripadniki Slovenske vojske, borci in člani Zveze združenj borcev za vrednote NOB, Zveza veteranov vojne za Slovenijo je izvedla 12. člansko prvenstvo, svojo tekmo pa smo imeli tudi člani Policijskih veteranskih društev Sever in člani Zveze slovenskih častnikov.

Tekmovanja se je udeležila tudi ekipa PVD Sever za celjsko območje v sestavi

URBANC Danica, BEZJAK Vili, ŽVIKART Danilo, ŠUMAH Andrej, REPENŠEK Darko, KUMER Ivan, VODEB Marjan, TEVČ Vinko in LAH Janez.

Kot vsako kleto, so se tudi tokrat odlično odrezali in osvojili skupno 1. mesto v kategoriji Sever. Čestitke!

Rezultate si lahko ogledate v priponki.

Ĉ
PVD sever Celje,