Novice‎ > ‎Novice 2015‎ > ‎

5. Ojsterškov memorial

objavljeno: 15. okt. 2015 04:59 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 15. okt. 2015 04:59 ]
V soboto, 26. 9. 2015 s pričetkom ob 11. uri je na strelišču »Tone Bostič« v Zidanem mostu,  PVD Sever za celjsko območje – Odbor Laško, organiziral 5. memorial Marjana Ojsterška, v streljanju z malokalibrsko puško in v pikadu. Balinarski klub Zidani most pa je organiziral tekmovanje v balinanju. S športnim tekmovanjem smo počastili spomin na pokojnega policista PP Laško, Marjana Ojsterška, veterana osamosvojitvene vojne za Slovenijo in aktivnega člana našega  veteranskega društva SEVER.

Na tekmovanje smo povabili člane PVDS za Celjsko območje, PVDS Zasavje, SD Tone Bostič  in sorodna veteranska društva OOZVVS Celje in Laško.

Tekmovanja v streljanju z malokalibrsko puško, pikadu in balinanju se je udeležilo 9 ekip. Največ tekmovalcev je prišlo iz Policijskega veteranskega društva Zasavje.

Prehodni pokal je na 5. memorialu osvojila ekipa PVDSC – odbor Laško. Posameznim trem najboljšim tekmovalcem v streljanju in pikadu smo podelili medalje, najboljšim ekipam pa pokale. Balinarski klub Zidani most, ki je v sklopu memoriala organiziral tekmovanje v balinanje pa je najboljšim trem ekipam podelil pokale. 5. memoriala se je udeležila tudi družina pokojnega Marjana Ojsterška. Prav tako se je srečanja udeležit tudi predsednik PVDSC Tone Šmid in predsednik PVD Zasavje Alojz Klančišar. Memoriala se je udeležilo 45 veteranov, katerega je odprl Ivan Ržen, predsednik PVDSC – Odbor Laško.

Družabno srečanje  se je zavleklo v pozne popoldanske ure, obujali smo spomin na pokojnega Marjana Ojsterška in na osamosvojitveno obdobje Slovenije.

Avtor: Ivan Ržen