Novice‎ > ‎Novice 2015‎ > ‎

7. spominski Hohlerjev pohod

objavljeno: 23. nov. 2015 09:11 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 23. nov. 2015 09:11 ]
24.10.2015, Slovenske Konjice
Avtor: Marjan Artič

7. Hohlerjev pohod, ki ga organizira PVD SEVER za celjsko območje, odbor Slovenske Konjice -Vitanje - Zreče, je tudi letos potekal pod pokroviteljstvom občine Slovenske Konjice in v sodelovanju z OZVVS Slovenske Konjice. 

Pohod je potekal v soboto, 24.10.2015, na relaciji Slovenske Konjice – Tolsti vrh-

Organizacija pohoda je namenjena v spomin na pokojnega člana PVD SEVER za celjsko območje, Hohlerja Konrada, ki je v času osamosvajanja na svojem domu v Tepanju hranil orožje takratne Postaje Milice Slovenske Konjice, ter umrl na dan odkrivanja spominske plošče na njegovem domu.

Letošnji, že 7. pohod,  je potekal na trasi Slovenske Konjice – Tolsti vrh, med domačijami, ki so tajno skrivale orožje  tedanj milice in TO. V prelepem sobotnem jutru smo se pohodniki zbrali ob 8.00 pred  PP Slovenske Konjice ter ob 8.30. uri krenili na pot. Ta nas je vodila  vodila do domačije Pavlič na Dobernežu, hranitelja orožja v letih 1990-1991. Po krajšem postanku, smo pot nadaljevali preko Prežigala do lovskega doma nad Konjiško vasjo, kjer je bil kratek postnek za kavo, nato smo pot nadaljevali na Tolsti vrh do domačije Zvonka Klokočovnika, prav tako hranitelja orožja, in do Pustove hiše na Tolstem vrhu, kjer smo pohod zaključili z malico in prijetnim druženjem.  V  dolino s,o se vrnili z avtobusom. 

Vsi pohodniki so tudi letos prejeli spominsko majico, vsak udeleženec prejel tudi spominsko diplomo,Kot vsa leta do sedaj, je bil pohod odlično organiziran v zadovoljstvo vseh udeležencev. Za pomoč pri izvedbi se zahvaljujemo občini Slovenske Konjixw za pokroviteljstvo.
Comments