Novice‎ > ‎Novice 2015‎ > ‎

Naši smučarji so ponovni ekipni zmagovalci v smučanju in streljanju na Golteh

objavljeno: 8. feb. 2015 10:26 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 10. feb. 2015 07:32 ]

Avtor: Darko Repenšek

V soboto, 7. februarja 2015, je bilo v organizaciji Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Zveze slovenskih častnikov pod pokroviteljstvom Generalštaba Slovenske vojske na Golteh 12. državno prvenstvo Zveze veteranov vojne za Slovenijo in 21. državno prvenstvo Zveze slovenskih častnikov in podčastnikov v smučanju in streljanju.

Prvo državno veteransko prvenstvo Zveze veteranov vojne za Slovenijo je bilo na Golteh leta 2004, kar 12 let prej, leta 1992 pa že prvo državno prvenstvo slovenskih častnikov.  Kot vedno, so bili tudi tokrat izvajalci tekmovanja Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje in Območno združenje slovenskih častnikov Velenje ob logistični podpori  pehotnega polka slovenske vojske iz Celja.

Letošnje vremenske razmere niso dopuščale izvedbe klasičnega tekmovanja v smuku na 1350 m dolgi progi «Beli zajec« z višinsko razliko 205 m, temveč so se tekmovalci na progi Blatnik pomerili v veleslalomu  in v streljanju z MK puško na razdalji 30 m v ležečem položaju z roke na strelišču v Muldi. Tekmovalec ima na voljo 5 strelov, trije najboljši štejejo v rezultat (največ 30 točk), kjer vsaka točka predstavlja pol sekunde in se nedosežena točka prišteje k rezultatu.  Na letošnjem državnem prvenstvu je nastopilo 114 tekmovalcev – slovenskih častnikov, pripadnikov Slovenske vojske in  veteranov vojne za Slovenijo. Nastopilo je 39 ekip. Organizator vsako leto na tekmovanje povabi tudi območno veteransko policijsko organizacijo. Člani Policijskega veteranskega društva Sever za celjsko območje so tudi letos na državnem prvenstvu nastopili z dvema  ekipama (ekipa šteje 3 tekmovalce). Prva ekipa v sestavi Vili Bezjak, Marjan Vodeb in Darko Repenšek je že tretjič zapored zmagala in ob pokalu, namenjenemu letošnjemu ekipnemu državnemu prvaku, v trajno last prejela še prehodni zmagovalni pokal.  V drugi ekipi pa so se borili Miha Leskovšek, Ivan Kumer in Andrej Šumah,

Čestitke vsem tekmovalcem  za osvojeni prehodni pokal, ki ostaja trajno v naši lasti!

V priponkah pa se lahko sprehodite še po ekipnih in posamičnih rezultatih!

Ĉ
PVD sever Celje,