Novice‎ > ‎Novice 2015‎ > ‎

Občni zbor Odbora Šentjur - Dobje

objavljeno: 6. feb. 2015 09:00 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 6. feb. 2015 09:00 ]
30.1.2015 so se člani PVD Severa za celjsko območje. Odbora Šentjur - Dobje, zbrali na rednem letnem občnem zboru. Sneg in slabo vreme je veliko članov zadržalo doma, tako da je bila udeležba bolj skromna.

Prisotne je pozdravil predsednik odbora Dušan Polenšek, ki je z veseljem pozdravil župana občin Šentjur  mag. Marka Diaccija.

V uvodu je predstavil aktivnosti, ki so jih člani odbora izvajali v telu 2014 in finančno stanje.

Izbrana je bila delegacija, ki bo zastopala odbor na redni letni skupščini društva, ki bo 27.2.2015 v Celju. Delegacijo sestavljajo Polenšek Dušan, Gradišnik Tone, Bezgovšek Branko, Hribernik Zdravko in Školnik Peter.

Odbor bo v letu 2015 nadaljeval z aktivnostmi, ki so navedene v programu dela odbora in sodeloal pri skupnih aktivnostih društva,

Dotaknili so se tudi  primera smrti člana Mirka RATMAJERJA, ko je bilo ugotovljeno, da družini ne pripada nič sredstev s strani države. Na UE je bilo pojasnjeno, da sredstva pripadajo samo pripadnikom ZB , po nekih informacijah pa tudi pripadnikom manevrske strukture. Člani so nad tem ogorčeni in nasploh nad stanjem v državi. Predsednik poudari, da bi glede na BDP morali pridobiti nazaj sredstva za dodatno zavarovanje.

Zbrane je nagovoril  mag. Marko DIACI župan občine Šentjur, ki je opravičil župana občine Dobje. Pohvalil je delo veteranov in njihovo vlogo v času osamosvojitve in tudi sedaj, ki pa je žal takšna kot je. Zagotovil, je , da bo občina še naprej skrbela za sredstva po razpisu za vet. Društva. Poudaril je, da bo na Ponikvi postavljen tetraeder osamosvojitvene vojne v spominskem parku, kjer bi se letno izvajale proslave na dan državnosti ali komomeracije . Zaprosil je za sodelovanje veteranske organizacije pri postavitvi in obeležbi spomenika. Zahvalil se je za povabilo ter obljubil pomoč in sodelovanje še v naprej.

Po uradnem delu je sledilo  družabno srečanje, v katerem so na plano privreli mnogi spomini iz leta 1991.