Novice‎ > ‎Novice 2015‎ > ‎

Odbor Mozirje je slavnostno razvil svoj prapor

objavljeno: 29. jan. 2015 03:19 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 29. jan. 2015 03:19 ]
Sobota, 24. januarja 2015 je bila za člane Policijskega veteranskega društva Sever za celjsko območje - Odbor Mozirje, še prav posebno pomemben dan. Zbrali so se v Osnovni šoli Rečica ob Savinji, ki jim je prijazno ponudila svoje prostore. Odbor Mozirje, v katerem deluje 68 članov, vodi Jože Rojšek.
Najprej so se zbrali na rednem letnem programskem občnem zboru, kjer sta predsednik Jože Rojšek in podpredsednik Stane Lesjak člane seznanila s poročilom o delu odbora v letu 2014 ter načrtovanimi aktivnostmi za leto 2015. Dotaknili so se tudi finančnega stanja in plačevanja članarine. Na zboru so bili prisotni predstavniki občine nazarje in Mozirje, predsednik društva Anton Šmid in predsednik Združenja Sever dr. Tomaž Čas. Ta je članom nanizal vrsto informacij o delu Združenja Sever, aktivnostih, ki jih izvaja na področju veteramskih pravic in trenutnem dogajanju.

Po zboru so se člani in vabljeni gosti zbrali v avli OŠ Rečica ob Savinji. Na prizorišče so ob zvokih kvarteta Policijskega orkestra prikorakali praporščaki s prapori društva, sorodnih veteranskih organizacij in domačih društev. Prisotne je pozdravil župan občine Rečica ob Savinji Vincenc Jeraj. Podpredsednik društva  mag. Darko Repenšek je zbranim povedal nekaj besed o pomenu novega društvenega simbola ter  o sodelovanju policijskih veteranov v vojni za Slovenijo (njegov govor v celoti objavljamo v priponki)

Ob pomoči predsednika društva Antona Šmida in predsednika odbora Mozirje Jožeta Rojška je čast razvitja prapora pripadla g. Iztoku Podkrižniku, ki je s svojim prispevkom občutno olajšal nakup prapora.

Prireditev je popestril prijeten kulturni program, ki so ga pripravili učenci rečiške osnovne šole, Harmonikarski orkester Primoža Zvira ter kvartet trobil Policijskega orkestra.

Tako je društvo bogatejše še za en prapor, skupno jim imamo sedaj že šest. Z njimi na pomembnih priredtvah ponosno zastopamo policijske veterane.

Člani in vabljeni gostje so večer zaključili ob skromni pogostitvi in obujanju spominov na čas, ko se je rojevala samostojna Slovenija.

Ob tej priliki se zahvaljujemo vsem donatorjem in ostalim, ki so pripomogli pri pridobitvi prapora odbora Mozirje in pri organizaciji prireditve.