Novice‎ > ‎Novice 2015‎ > ‎

Plakete hraniteljem orožja ob 25- obletnici

objavljeno: 24. nov. 2015 08:53 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 24. nov. 2015 08:53 ]
V petek, 20.11.2015 je bila v kulturnem domu Polzela izpeljana svečanost pod pokroviteljstvom občine Polzela, posvečena 25. letnici neoddaje orožja in 25. letnici MSNZ. Ob tej priložnosti so bile vsem čuvarjem orožja tako tistim, ki so čuvali orožje takratne TO Žalec in tistim, ki so čuvali orožje takratne postaje milice Žalec,  podeljene spominske plakete.

O pomenu obletnice in same slovesnosti sta spregovorila predsednik Območnega ZVVS Sp. savinjske doline Adi Vidmajer in Predsednik odbora Žalec Policijsko veteranskega društva za celjsko območje Rado Gašparič in spomnila udeležence na posamezne dogodke iz tistih časov. Posebej sta se zahvalila družinam za njihov neprecenljiv prispevek in domoljubje prve vrste, ki so ga s tem pokazali. 


V imenu županov Sp. savinjske doline je spregovoril župan občine Žalec, Janko Kos, ki se je prav tako zahvalil družinam in spomnil na enotnost slovencev v tistih časih in poudaril, da bi danes ponovno potrebovali takšno enotnost. 

V imenu dobitnikov priznanj se je zahvalil g. Lobnikar Drago.

Za vrhunsko organizacijo in izvedbo slovesnosti moramo posebej pohvaliti občino Polzela na čelu z županom Jožetom Kužnikom.

Avtor: Rado Gašparič
Comments