Novice‎ > ‎Novice 2015‎ > ‎

Poziv članom k solidarnosti

objavljeno: 18. sep. 2015 02:20 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 18. sep. 2015 02:20 ]
Şpoštovani člani PVD Sever za celjsko območje!

Tudi naše društvo je mldi družini namenilo nekaj sredstev za pomoč v težki situaciji. Bodimo solidarni in jim po svojih zmožnostih pomagajmo še kot posamezniki. V prilogi so podatki, kako lahko pomagate.

-------------------------------------
MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE
P  O  L  I  C  I  J  A
GENERALNA POLICIJSKA UPRAVA

Podpis: Marjan FANK
Datum: 02.09.2015   09:34
Številka: 0914-1/2015/13  (205-09)

Zadeva: Zbiranje sredstev za otroka policistke in policista, oba iz PU Celje - poziv

Spoštovani sodelavci in sodelavke!

Leta  2010  sta  se  policistki  PMP Rogatec Aniti Krumpak in policistu PMP Bistrica ob Sotli Gašperju Zupanu rodila dvojčka Ažbej in Jakob. Slednji se je  rodil  z  dysmelio  proksimalnega dela desne stegnenice, kar pomeni, da nima  kolka  in mu zgornji del stegnenice ne raste, zato ima trenutno za 11 cm krajšo nogico.

Jakob  je bil operiran, vendar operacija žal ni uspela. Ortoped je povedal,da  ne  morejo  ničesar  več  narediti  in  da ne preostane nič drugega kot počakati,  da  Jakob  odraste, in upati, da bo do takrat kdo izumil celotno protezo kolka.

Starša  sta  izvedela  za dr. Paleyja s Floride, ki jima zagotavlja uspeh z eno  samo operacijo. Dr. Paley je namreč edini na svetu, ki opravlja takšne operacije, saj jo je sam izumil. Seveda naše zdravstvo ne krije stroškov za  tako  operacijo.  Na odločbo so se pritožili, a upanja, da jim ugodijo, ni. Zato  sta  se  primorana  izpostaviti javno, da bosta lahko zbrala denar za  operacijo, ki stane med 160.000 in 180.000 EUR.

Mlada  družinica je vse od rojstva dečkov zaradi zdravstvenega stanja enega od  njih  v  težki  situaciji  kot  tudi v neugodnem finančnem položaju. Ta trenutek jim nič ne more omiliti neskončne stiske ob premagovanju vsakdana, kot  tudi ne skrbi za nejasno prihodnost vseh članov družine, ne le Jakoba. Zato si želimo, da bi jim vlili vsaj nekaj upanja in jim pokazali, da v teh težkih trenutkih niso ostali sami.

Da  bi  jima  pomagali,  bomo  za  njih  na  Generalni policijski upravi in Ministrstvu  za  notranje zadeve zbirali finančna sredstva. K temu pozivamo tudi  oba  policijska sindikata, Združenje Sever in Zvezo klubov upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Maks Perc Slovenije ter IPO.

Sredstva  je možno nakazati na transakcijski račun dobrodelnega društva Slatna Stopimo  Skup  ali  z SMS-om (glej prilogo). Sredstva, ki bodo nakazana, se bodo namenila plačilu operacije Jakobove nogice.

Spoštovani  kolegi  in  kolegice,  zaposleni  v  Policiji  in na MNZ-ju ter nekdanji  zaposleni  še  vedno čutimo močno pripadnost tako instituciji kot našemu  številčnemu  kolektivu.  Ta  pripadnost se v najtežjih preizkušnjah kaže  ravno v brezmejni solidarnost in pripravljenosti pomagati kolegom ter njihovim  najbližjim. Verjamem, da bo tudi tokrat tako. Pomagajmo po svojih močeh in zmožnostih.

Za vse darovano se Vam že vnaprej zahvaljujemo!

S spoštovanjem,

Podpisnik: