Novice‎ > ‎Novice 2015‎ > ‎

Srečanje veteranov bivše celjske občine od dnevu državnosti

objavljeno: 6. jul. 2015 02:29 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 6. jul. 2015 02:29 ]
PVD Sever za celjsko območje - Odbor Celje in OZVVS Celje sta tudi letos ob dnevu državnosti organizirala krajšo slovesnost in srečanje članov obeh veteranskih organizacij. Pokroviteljstvo letošnje prireditve, ki je bila 20.6.2015  na prostoru Kinološkega društva Celje v Lokrovcu je prevzela Mestna občina Celje. V krajšem kulturnem programo, ki se je začel s prihodom praporščakov in himno, so sodelovali Pihalni orkester Celje ter Viki Ašič in Andrej Bremec.  Slavnostni govornik je bil župan MO Celje g. Bojan Šrot, ki se je veteranom zahvalil tako za nihov prispevek v osamosvojitveni vojni, kot tudi za sedanje aktivno delovanje. 


Letos mineva tudi 25 let od neoddaje orožja  in ustanovitve MSNZ. Ob tej priliki smo podelili spominsko plošču družini Ivanuša iz Celja, ki je pred 25 leti na svojem domu tajno hranila orožje tedanje milice. Ploščo sta podelila predsednik društva Anton Šmid in predsednik Odbora Celje Anton Ferme.

V nadaljevanju sta  članom PVD Sever za celjsko območje podelila še priznanja društva.
Pisno zahvalo so prejeli: Peter Jevšinek, Jasna Vodovnik in Edvard Zatler,
Bronasti znak so prejeli: Viki Ašič, Andrej Breme, Dušan Hvalc, Stane Ivanšek, Stane Malgaj, Herman Ribežl in Franc Tanšek.
Po uradnem delu so si udeleženci ogledali še nastop službenih psov policije.

Prireditev smo zaključili z družabnim srečanjem.

Dne 23.6.,2015 pa se je delegacija društva udeležila še osrednje občinske slovesnosti ob dnevu državnosti v Narodnem domu v Celju.


Comments