Novice‎ > ‎Novice 2015‎ > ‎

Srečanje veteranov Zgornjesavinjske in Zadrečke doline ob dnevu državnosti

objavljeno: 8. jul. 2015 07:51 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 8. jul. 2015 08:27 ]


Člani Policijskega veteranskega društva Sever za celjsko območje - Odbor Mozirje in člani OZVVS Zgornjesavinjske in zadrečke doline so  21.6.2015  v športnem centru Račnek -  Šmartno ob Dreti počastili dan državnosti s krajšo slovesnostjo in srećanjem veteranom. Prireditev, ki jo je povezoval Franci Kotnik,  se je pričela malce drugače, saj je himno zaigral Primož Zver na Harmoniki.

Udeležence je  nagovoril župan občine Nazarje g. Matej Pečovnik, ki je poudaril pomen upora proti oddaji orožja Teritorialne obrambe Jugoslovanski armadi pred 25 leti in učinkovito obrambo domovine v vojni za Slovenijo.
Slavnostni govornik je bil podpredsednik PVD Sever za celjsko območje mag. Darko Repenšek. Ta se je v svojem govoru dotaknil pomena domoljubja in ostalih vrednot, ki so pred 25 leti povezale Slovence v boju za samstojno in neodvisno Slovenijo. Tako so bile izpolnjene sanje mnogih generacij. Negov govor si lahko v celoti preberete v priponki.


V krajšem kulturnem programu so nastopili učenci OŠ Šmartno ob Dreti in mladi  harmonikarji Primoža Zvera ter veteran Franc Brane Gradišnik.PVD Sever za celjsko območje je podelil priznanja društva zaslužnim članom Odbora Mozirje.

Po prireditvi so se člani obeh organizacij zadržali v sproščenem druženju.


ĉ
PVD sever Celje,
8. jul. 2015 08:25
Comments