Novice‎ > ‎Novice 2015‎ > ‎

Strelsko tekmovanje SV

objavljeno: 26. mar. 2015 08:43 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 26. mar. 2015 08:43 ]
Slovenska vojska je tudi letos na podlagi programa  za izvajanje strelskih tekmovanj za ZSČ, ZVVS, upokojence MORS, druge civilne organizacije
in za vse zainteresirane državljane Republike Slovenije preko prej navedenih organizacij in društev dne 20.3.2015 organizirala tekmovanje na strelišču
v Pečovniku.
Namen organiziranja tovrstnih tekmovanj je poglobitev sodelovanja pripadnikov Slovenske vojske z občani in promocija SV. Slovenska vojska bo s tem izboljšala stanovsko kohezivnost, povečala vidnost in prepoznavnost, ohranjala ugled v družbi ter zagotavljala in krepila obrambno kulturo in domovinsko zavest.
Cilj športno tekmovalnih streljanj je dvigovanje in vzdrževanje strelske sposobnosti. S tekmovalnim streljanjem se razvija moštveni duh, koncentracija, odločnost in samozavest pri ravnanju z orožjem in opremo.
SV organizira letno več lokalnih in regijskih (izbirnih) tekmovanj, ki se zaključijo s finalno tekmo na državni ravni v jesenskem času.

Tekmovanja se je udeležilo 69 tekmovalcev iz 14 društev ali organizacij. Naše društvo je zastopalo kar 9 tekmovalcev v 3 ekipah. Zasedli so 7., 17. in 18. mesto Čestitke vsem, rezultate pa si lahko ogledate v priponki.

Ĉ
PVD sever Celje,