Novice‎ > ‎Novice 2015‎ > ‎

Tridnevna ekskurzija v BiH, vabilo

objavljeno: 4. feb. 2015 00:52 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 8. apr. 2015 02:43 ]
Zaradi velikega zanimanja članov društva se bomo v maju ponovno potepali po BiH.

VABILO

V mesecu maju  vas vabimo, da se nam skupaj z družinskimi člani pridružite na tridnevni strokovni ekskurziji  po poteh spominov po Bosni in Hercegovini.

Odhod avtobusa bo v sredo, 6.5.2015  ob 22. uri izpred dvorane Zlatorog.  Vstop na avtobus bo po predhodnem dogovoru mogoč vse do vse do MP Rogatec.

1. DAN;  Celje  - Sarajevo

Nočna vožnja z vmesnimi postanki  do Sarajeva, kamor bomo prispeli v jutranjih urah.  Nekje na poti se bomo okrepčali z malico »iz prtljažnika avtobusa« in nadaljevali pot.  Zapeljali se bomo na Igman in Bjelašnico  in si ogledali prizorišča olimpijskih iger izpred 31 let. V dopoldanskih urah bomo  prispeli  v najbolj zanimivi del Sarajeva  Baščaršijo, kjer bo čas za individualno kosilo.  Pravijo, da če na Baščaršiji ne poskusiš čevapčičev v enem izmed številnih čevapđinic ali  burekđinic, je tako, kot da v Sarajevu nisi bil.  Tu boste imeli nekaj prostega časa za nakup spominkov v številnih trgovinicah in obrtnih delavnicah. Z lokalnim vodičem si bomo ogledali znamenitosti Baščaršije kot so Gazi-Husrev-begova đamija, Svrzina kuća...  Med  pohajkovanjem po Sarajevu vas čaka še kakšno presenečenje.  Nočitev in večerja v enem od hotelov izven centra Sarajeva. Tu nas bosta  obiskala slovenski policijski ataše  v Sarajevu, naš član Janko Goršek in vojaški ataše, g.  Jožef Murko.

2. DAN; Sarajevo – Konjic – Jabljanica – Mostar

Po zajtrku se bomo z avtobusom podali proti Konjicu, kjer si bomo ogledali znamenit Titov bunker, ki je bil dolga leta močno varovana skrivnost. Masiven betonski objekt se razprostira na 6.500 kvadratnih metrih. Ogled traja cca 1,5 ure.  Pot bomo nadaljevali proti Jablanici in se ustavili pri porušenem mostu čez Neretvo, kjer je potekala znamenita  bitka za ranjence. Po ogledu bunkerja naša čaka malica, pot bomo nadaljevali ob vijugasti strugi Neretve v Mostar, ki velja za najbolj slikovito bosansko mesto. Po prihodu v Mostar si bomo ogledali najbolj obiskano znamenitost turški most iz leta 1566, ki so ga na žalost  med vojno porušili, a so ga leta 2004 obnovili in ponovno krasi Mostar. Z vodičem se bomo sprehodili  po starem mestnem jedru in izvedeli še več o Mostarju in njegovi zgodovini. Namestitev v Mostarju in večerja, po večerji pa bo čas tudi za individualne sprehode.

3. DAN; Mostar – Prozor – Jajce – Banja Luka – Celje

Po zajtrku se bomo mimo Prozora odpeljali  na slikovito Ramsko jezero in naprej v Jajce, ki slovi po 2. Zasedanju AVNOJ-a, hkrati pa je mestece s svojo srednjeveško trdnjavo na vzpetini v središču mesta, čudovitimi hišami iz turškega obdobja in slapovi reke Plive prava paša za oči. Ta vmesni postanek vas bo napolnil s prekrasnim ambientom, ki vam bodo ostal še dolgo v spominu. Ogledali si bomo muzej AVNOJ-a, znamenite slapove, nekaj prostega časa vam bomo namenili za sprehod po mestu. Po kanjonu reke Vrbas bomo pot nadaljevali proti Banja Luki.  Privoščili si bomo še pozno malico in se napotili nazaj proti domu.

Če nam bo čas dopuščal, bomo za vas pripravili še kakšno presenečenje.

CENA EKSKURZIJE : 130 EUR po osebi

Cena ekskurzije vključuje:

-          Prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in cestne pristojbine

-          2 x polpenzion v hotelu***  v Sarajevu in v Mostarju,

-          Spremstvo turističnega vodnika

-          Vse vstopnine za oglede

-          jutranja malica na poti v Sarajevo, malica drugi dan v Konjicu, zgodnja večerja  na poti domov in nekaj  brezalkoholnih napitkov za prvi dan potovanja.

Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest na avtobusu. Prijave sprejema Pavel BOROVŠAK, tel. 041/474-718, ali na e-naslov info@veteransko-drustvo-sever.si.

NAČIN PLAČILA:

Ob prijavi je potrebno nakazati 50 EUR najkasneje do 1.3.2015, s čimer bo potrjena vaša rezervacija in zadostovalo za avtobus.  Ostanek plačujete sproti na mestu osebno.

Vabljeni,  da skupaj malo obudimo jugonostalgijo in spomine na našo nekdanjo skupno domovino, da vidimo kaj zanimivega in preživimo lep konec tedna!

Ne pozabite, da za prestop meje potrebujete veljavno osebno izkaznico ali potni list!!

Organizacijski odbor