Novice‎ > ‎Novice 2015‎ > ‎

S srečanjem veteranov smo počastili 24. obletnico raketiranja Boča

objavljeno: 9. jul. 2015 04:31 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 9. jul. 2015 04:32 ]

2.7.1991 sta 2 letali tedanje JLA izstrelili raketi na oddajnik Boč. Člani PVD Sever za celjsko območje in OZVVS Šmarje pri Jelšah sta 24. obletnico dogodka počastili s krajšo slovesnostjo in srečanjem veteranov pred Planinskim dom,om, Boč. Slovesnost je bila namenjena tudi praznovanja dneva državnosti in 25. obletnici neoddaje orožja in ustanovitve MSNZ.

Po prihodu praporščakov in zaigrani himni v izvedbi protokolarnega orkestra PVD Sever Vaške godbe Vrh nad Laškim Vaške godbe  je vse prisotne najprej  v imenu župana občine Rogaška Slatina pozdravil podžupan g. Martin Kidrič. Slavnostni govornik je bil predsednik OZVVS Šmarje  Vladislav Amič, ki se ne v svojem govoru dotaknil obdobja osamosvajanja in tudi sedanje vloge veteranov v družbi.

V krajšem kulturnem programu je sodeloval veteran Brane Gradišnik s svojima pesmima Slovenski veteran ( https://www.youtube.com/watch?v=JlO6vRr0liQ ) in Slovenski policist ( https://www.youtube.com/watch?v=Kuhuhaejw7Q )  ter Vaška godba Vrh nad Laškim Z MAŽURETKAMI.

Pred Planinskim domom Boč se je zbralo lepo število članov obeh veteranskih organizacij in tudi planincev, ki so z zanimanjem spremljali program, ki ga je povezovala Gabrijela Borovšak. Uradni del je zaključila z mislimi

"Slovenski pregovor pravi; Ne z besedo puhlo, ki v ustih mine, z deli kažimo ljubezen do domovine!

In ponosni smo, da pred 25 leti znali strniti vrste in skupaj  z dejanji dokazati, da jo imamo radi. Tudi danes naj bo tako, s skupnimi aktivnostmi in druženjem sporočamo svetu, da so naše vrste še vedno enotne."

Za dobro voljo je Vaška doba Vrh nad Laškim zaigrala še nekaj skladbic, pesem "Golica" pa je zaigrala prav posebnemu udeležencu - najstarejšemu partizanu, ki je med obiskovalci požel bučen aplavz.

Srečanje smo zaključili s Pravim "veteranskim golažem", ki so ga na Boču skuhali člani PVD Sever za celjsko območje Dušan, Pavle in Tone, kozarču in sproščenem klepetu.

Se vidimo spet ćez leto dni!