Novice‎ > ‎Novice 2015‎ > ‎

V trajno last smo si priborili prehodni pokal veteranskih športnih iger

objavljeno: 22. jun. 2015 07:48 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 22. jun. 2015 07:48 ]

V soboto 13. junija so v Dobrovniku potekale 14. veteranske športne igre. Udeležilo se jih je 589 tekmobvalcev in tekmovalk ter  številni navijači, ki so s svojim bučnim navijanjem popestrili športna dogajanja.

Na otvoritveni slovesnosti so udeležence pozdravili in jim zaželeli uspešno tekmovanje župan občine Dobrovnik, dr. Tomaž Čas, predsednik Združenja Sever, Ladislav Lipič, predsednik ZVVS, in Ljubo Dornik, predsednik OZVVS Lendava.

Tekmovanja sose udeležile ekipe iz šestih Policijskih veteranskih društev Sever (CE, LJ, MB, MS, NM in SE).

Tekmovanja v šestih športnih panogah (šah, streljanje z zračno puško, pikado, košarka trojke, met bombe in vlečenje vrvi) so potekala tekoče in brez resnejših težav. Komisija za pritožbe tudi letos ni imela.

Ekipni zmagovalci letošnjih športnih iger so postali tekmovalci iz OZVVS Zgornja Gorenjska, drugo mesto je osvojila ekipa OZVVS Ruše, tretje mesto pa je osvojila ekipa OZVVS Spodnja Savinjska dolina.

Med ekipami Sever so zmagali tekmovalci PVD Sever za celjsko območje, pred PVD Sever za Pomurje in PVD Sever Maribor. Na zaključni prireditvi so bili najboljšim ekipam in posameznikom v posameznih disciplinah podeljeni pokali in medalje. PVD Sever za celjsko območje je prehodni pokal osvojil že tretjič, zato ga je prejel v trajno last.

Udeleženci so bili z izvedbo iger zadovoljni in so izražali čestitke za dobro organizacijo letošnjim organizatorjem OZVVS Lendava in PVD Sever za Pomurje. V nadaljevanju so objavljeni uradni rezultati 14. športnih iger in nekaj foto utrinkov.

Vir: Anton Pozvek

-------------

Spet smo dokazali, da imamo v svojih vrstah odlične športnike, saj so nastopili v vseh kategorijah, razen v košarki - trojke.

V posameznih kategorijah so nastopili:

PIKADO . Jože Kotnik, Milan Guček, Ivan Kričej, Jože Pavlič in Andrija Ceglec. Ekipa je dobesedno pometla z vso konkurenco in osvojila absolutno 1. mesto (na fotografiji)

ŠAH: Martin Povš, Aleš Masnec, Franc  Tajnik

VLEČEJE VRVI:  Stane Avguštin, Anton Ferme, Miroslav Planinc, Andrija Ceglec, Milan Rožman in Milan Tašner

MET BOMBE: Miran Bizjak, Mirko Vršič in Dušan Hvalc (rezerva Pavel Borovšak)

STRELJANJE Z ZRAČNO PUŠKO;   Dejan Matek, Jože Pavlič, Janez šašek in rezerva Boris Gorišek

Na žalost je zaradi bolezni odpovedala ekipa, ki bi nas zastopala v košarki.

Kljub vsemu so se naši tekmovalci borili kot levi in tretjič zaporedoma zmagali v skupnem seštevku kategoriji  SEVER. Prehodni pokal bo od letos  dalje trajno krasil našo vitrino.

Vsem tekmovalcem še enkrat čestitamo. Hvala tudi navijačem, ki ste jih vzpodbujali!

Rezultate VŠI so lahko ogledate v priponki!

(Avtor: Gabrijela Borovšak)

Ĉ