Novice‎ > ‎Novice 2014‎ > ‎

Dan državnosti in srečanje veteranov bivše celjske občine v Vojniku

objavljeno: 16. jul. 2014 04:04 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 16. jul. 2014 04:14 ]
Policijsko veteransko društvo Sever za celjsko območje - Odbior Celje in Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Celje sta pod pokroviteljstvom Občine Vojnik in župana g. Benedikta Podrgajsa organizirala slovesnost v počastitev dneva državnosti.  Pod šotorom na igrišču v Vojniku se je zbralo kar lepo število članov obeh veteranskih organizacij in vabljenih gostov.  V kulturnem programu so sodelovali : Godba na pihala Nova cerkev, ženska vokalna skupina Kolorina iz Vojnika, za zabavo po uradnem delu prireditve pa je poskrbel narodnozabavni ansambel Vižarji.

Udeležence prireditve sta pozdravila oba predsednika veteranskih organizacij - Anton Ferme, Sever in Dare Sevšek - OZVVS in župan Občine Vojnik g. Beno Podergajs. Osrednji govornik je bil predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo g. Ladislav Lipič. V govoru se je dotaknil obdobja, ko smo ustvarjali samostojno Slovenijo in trenutnih razmer. Njegov govor v celoti objavljamo v priponki.

Zaslužnim članom obeh veteranskih organizacij smo podelili priznanja za njihovo delo. Po odličnem bograču smo se še dalj časa zadržali v prijetnem druženju in obujanju spominov.Občini Vojnik in županu g. Podergajsu se zahvaljujemo za pomoč pri izvedbi prireditve.

V zahvalo za dolgoletno dobro sodelovanje  sta predsednika obeh veteranskih  organizacij g.  Benu Podergajsu podelila kipec celjskega viteza.


ĉ
PVD sever Celje,
16. jul. 2014 04:04
Comments