Novice‎ > ‎Novice 2014‎ > ‎

IV. Magričev ribiški memorial na Preserju

objavljeno: 8. jun. 2014 04:47 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 8. jun. 2014 04:47 ]

V soboto, 7.6.2014 je PVD Sever za Celjsko območje - Odbor Žalec v Preserju organiziral IV. Magričev memorial, katerega se je skupno udeležilo preko 50 udeležencev.

Memorial posvečamo pokojnemu članu Magrič Marku, ki je bil zagrizen ribič in eden od najaktivnejših članov Odbora Žalec. V prekrasnem vremenu in na izredno lepi lokaciji on ribnikih na Preserju je bila organizirana memorialna tekma v ribolovu s plovcem, na kateri so lahko nastopali člani društva in njihovi družinski partnerji. Tekme se je udeležilo 17 tekmovalcev, najmlajši je bil star 3 leta, najstarejši pa preko 70.

Po ribiški tekmi je potekalo še tekmovanje v pikadu, dan pa smo zaključilli  z družabnim srečanjem, ki je potekalo v izredno prijetnem vzdušju. Letošnjega memoriala se je udeležil tudi predsednik društva Anton Šmid in člani odborov Celje in Mozirje, ostali odbori še zbirajo pogum za udeležbo na naslednjem memorialu prihodnje leto.

REZULTATI TEKMOVANJ:

Ribolov: 1. mesto KRIČEJ Ivan 3300 tč., drugo mesto Rado GAŠPARIČ 3220, tretje mesto ženska predstavnica Gana MOHORKO 2280 in nehvaležno 4. mesto najstarejši tekmovalec Ivan BEZJAK 2120 točk.

Prvi trije so prejeli pokale in praktične nagrade. Praktično nagrado sta prejela tudi najmlajši tekmovalec (3 leta) in ribič, ki je ujel najmanjšo ribo.

Pikado: v tej panogi je nastopilo 27 tekmovalcev. 1. mesto Jože PAVLIČ 90 krogov, drugi je bil Vito KRANER 88 krogov in tretje mesto Ferdo JELEN 85 krogov.

Udeleženci so se v večernem času zadovoljni napotili domov. Dan je bil prijeten, stari spomini pa so vsako leto vredni več

Ob letu se vidimo spet na Preserju!