Novice‎ > ‎Novice 2014‎ > ‎

Naši kuharji so osvojili 3. mesto na golažijadi PU Celje

objavljeno: 8. jun. 2014 02:48 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 8. jun. 2014 02:51 ]
6.6.2014 smo se na povabilu PU Celje že drugič udeležili Golažijade na Svetini, ki poteka v sklopu obrambnega dne za zaposlene na PU Celje. Lani smo
osvojili prehodni pokal.

Letošnjega tekmovanja se je udeležilo 13 ekip iz  PP Celje, PPP Celje in NOE PU Celje. Kozolec na Svetini, pod katerim poteka tekmovanje, je bil premajhen, zato so postavili še dodaten šotor. Žrebanje mest je potekalo že ob pol sedmijh zjutraj, ob osmiha pa se je pričel tekmovalni del. Vsi smo hiteli pripravljati delovni prostor in "spremljevalno ponudbo". Tekle so "čebulne" solze, saj je bilo potrebno očistiti in narezati kar 5 kg čebule. Malo vasico Svetina je napolnil vonj pražene čebule, mesa, dodatkov. Vsak kotel je imel skrivnosti v pripravi, vzdušje je bilo odlično, med ekipami je sicer bil prisoten tekmovalni duh, vendar ni pokvaril dobrega vzdušja, smeha in šal. Golaž je počasi dobival končno podobo in okus.

Ekipe so strmele v kotle, pokušale, dodajale....

in prišel je čas ocenjevanja. STroga komisija, ki so jo sestavljali vodja kuhinje na PU Celje, vodja kuhinje Splošne bolnišnice Celje in predsednica
Turističnega društva Štore, je ocenjevala vsako delovno mesto posebej, urejenost ekipe in delovnega mesta, ponudbo, pogrinjke.... in nazadnje seveda golaža. Ocenjevanje golaža je potekalo pošteno, saj komisja ni vedela, čigav golaž ocenjuje. Tik pred ocenjevanjem smo namreč žrebali posebne številke.

Potem se je začelo seštevanje točk, ekipe pa so lahko začele deliti golaž lačnim pohodnikom - zaposlenim na PU Celje,ki so prišli peš iz Pečovnika preko Celjske koče na Svetino. Tudi našo ekipo je prišlo vzpodbujati kar nekaj naših članov.

Nazadnje pa  je nastopil trenutek razglasitve rezultatov.  Zmagala je ekipa PP Celje, ekipa PVD Severa za celjsko območje pa je dosegla odlično 3. mesto.

.

Hvala PU Celje za povabilo, hvala za dobro sodelovanje, lepo je bilo med starimi sodelavci. Se vidimo spet naslednje leto!