Novice‎ > ‎Novice 2014‎ > ‎

Obisk delegacije Zveze Ruskih veteranov

objavljeno: 20. avg. 2014 01:39 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 20. avg. 2014 01:39 ]
Avtor: Anton Ferme

Od 24 do 29/7-2014  je Slovenijo na povabilo Zveze veteranov vojne za Slovenijo  obiskala šest članska  delegacija ruskih veteranov pod vodstvom generala Mihaila Moissejeva Aleksejeviča.

Namen obiska je bil podpis akta o medsebojnem sodelovanju,  obisk Kidričevega, kjer je bilo v času 1. svetovne vojne avstroogrsko taborišče ruskih vojakov,  v nedeljo 27/7 pa je delegacija sodelovala  na tradicionalni svečanosti pri Ruski kapelici pod Vršičem, ki je bila letos v znamenju 100. obletnice začetka 1. svetovne vojne. Delegacija je v času gostovanja skupaj z gostitelji obiskala še nekaj krajev in znamenitosti po Sloveniji.

V sklopu obiska je v petek, 25.7.2014 delegacijo Zveze ruskih veteranov in Zveze veteranov vojne za Slovenijo sprejela podžupanja Mestne občine Celje mag. Darja Turk.
Na obisk v MO Celje smo bili povabljeni tudi veterani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Celje in Policijskega veteranskega društva Sever za celjsko območje - Odbora Celje. Odbor Celje tudi sicer vsako leto sodeluje z ZBVNOB in OZVVS Štore pri polaganju venca na grob neznanega ruskega vojaka na Javorniku nad Štorami, kjer je vedno prisoten tudi ruski veleposlanik ali ataše. V prijetnem druženju so se udeleženci zavezavi za dobro sodelovanje tudi v bodoče.