Novice‎ > ‎Novice 2014‎ > ‎

Srečanje družin, ki so v času vojne na Žalskem čuvale orožje milice

objavljeno: 17. dec. 2014 01:49 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 17. dec. 2014 01:49 ]

21.nov. 2014 smo odbor Žalec skupaj z ZVVS Spodnje savinjske doline, pod pokroviteljstvom občine Braslovče, organizirali in izvedli srečanje družin, ki so v letu 1990 in 1991 na svojih domovih skrivale orožje TO Žalec in Postaje milice Žalec. Srečanje je potekalo v gostilni FERLIČ v Braslovčah. Na srečanju smo se spomnili dogodkov iz tistega časa ter se vnovič iskreno zahvalili vsem družinam za njihov zelo pomemben prispevek k osamosvojitvi R Slovenije.

Na srečanju so spregovorili: Adi Vidmajer, Rado Gašparič, župana občine Braslovče in Prebold, ter podžupan občine Polzela, nadalje predsednik ZB NOV Žalec in predstavnik čuvarjev orožja, ki se je zahvalil za tako lepo pozornost, ki jim jo namenjamo vsako leto. Program so popestrile predstavnici O.Š. Prebold s povezovalko programa.

To je bilo že 5 srečanje na katerem sodelujejo tudi družine, ki so čuvale orožje takratne milice in so se od skupaj devetih udeležile 4.