Novice‎ > ‎Novice 2014‎ > ‎

Srečanje veteranov - "Triglav po Triglavu"

objavljeno: 7. avg. 2014 08:08 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 7. avg. 2014 08:08 ]
Člani odbora Celje smo letos že drugo leto zapored organizirali srečanje dali bolje rečeno druženje veteranov, ki smo ga poimenovali "Triglav po Triglavu". Vsako leto se
več članov odbora Celje udeleži spominskega phoda veteranov na Triglav, ki poteka v spomin na partizanske patrulje vsako leto drugi vikend v juliju. Poleg pohodnikov pa se okoli 20 članov odbora vsako leto udeleži še zaključne spominske slovesnosti na Pokljuki. In vsako leto ugotavljamo, da je dan prekratek in da je po končani slovesnosti prezgodaj, da bi se razšli.  In tako smo se lani po zaključku uradnega dela vrnili v Celje in z druženjem nadaljevali pri praporščaku odbora Anderlič Antonu in Zdenki. Vzdužje je bilo odlično, obujali smo spomine na dni pred 23  leti, ko se je rojevala samostojna Slovenija. Odločili smo se, da bomo s temi srečanji nadaljevali.

Letošnja prireditev pa je bila še posebej pomembna in svečana. Praporščaku Toniju ANDERLIČU je bil zaupan v varstvo drugi prapor društva, saj je hkrati tudi drugi praporščak društva, ne samo odbora. S pomočjo našega člana Malgaj Izidorja, je v hiši namestil leseno vitrino, v kateri je prapor varno spravljen.  Odločili smo se, da vitrino tudi slavnostno predamo v uporabo in ta dan je bil kot nalašč za to. Na dvorišču hiše se nas je po zaključku prireditve na Pokljuki zbralo okoli 60 članov in vabljenih gostov. Na vhodu nas je pričakal transparent z napisom "dobrodošli veterani s Triglava".

Prisotnih je bilo 7 praporščakov društva in kolegov iz OZVVS. Ob spremljavi bobna so prikorakali na prizorišče in s tem neznanili začetek prireditve. Viki Ašič in ANdrej Bremec sta zapela slovenso himno. Program je povezovala podpredsednica odbora Celje Gabrijela Borovšak. Pozdravila je vse prisotne, še posebej celjskega škofa Stanislava Lipovška, ki se je prijazno odzval našemu vabilu, blagoslovil vitrino  in se tako zahvalil za vsakoletno udeležbo članov odbora Celje s praporom na maši za domovino. Program sta popestrila Viki Ašič in Andrej Bremec ter Brane Franc Gradišnik s svojo pesmijo Slovenski veteran. Podelili smo zahvale tistim, ki so omogočili prireditev, jim podarili majice z znakom društva  in na koncu čestritali še novopečenemu Abrahamovcu Slavku Planincu, ki je v dar prejel kipec celjskega viteza.  Kot posebno darilo pa je smel zaigrati na svojo harmoniko skupaj z Vikijem. Šaljivo obarvan uradni del je Gabrijela zaključila z mislijo "

"Prijatelj je tisti, ki razpolovi žalost in podvoji veselje!

Zatorej, dragi prijatelji,  nadaljujmo s takšnimi druženji, kot je današnje, pokažimo si, da se spoštujemo in da smo res dobri prijatelji, Vsak dan znova, ne samo z besedami, tudi z dejanji krepimo naše prijateljstvo. "

(v priponki je celotna vsebina programa)

Ker imamo v svojih vrstah tudi čisto prave muzikante, smo naše druženje nadaljevali ob dobri hrani in pijači ter še boljši glasbi ob zvokih ansambla Trio Bevc še dolgo v noč.

Seveda je prav, da se zahvalilimo vsem, ki so pripomogli k izvedbi prireditve: Zdenki in Tonetu Anderlič, Vikiju Ašiču in Andreju Bremcu, Branetu Gradišniku, Ansamblu Trio Bevc, Izidorju Malgaju, Romanu Jurički, Bogdanu Čehovinu in vsem, ki so sodelovali pri pripravi programa in pogostitve.

Ob letu se vidimo na tretjem "Triglavu po Triglavu"

ĉ
PVD sever Celje,