Novice‎ > ‎Novice 2014‎ > ‎

Srečanje veteranov ¸91 na Boču

objavljeno: 23. jul. 2014 07:02 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 23. jul. 2014 07:02 ]
OBMOČNO ZDRUŽENJE VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO ŠMARJE PRI JELŠAH in
POLICIJSKO VETERANSKO DRUŠTVO SEVER ZA CELJSKO OBMOČJE – ODBOR ŠMARJE PRI JELŠAH

sta v soboto, 5.7.2014 organizirala spominski pohod »Po poteh osamosvojitvene vojne  na BOČ in vseslovensko srečanje veteranov ¸91. Pohod in srečanje sta bila posvečena tudi obletnici raketiranja oddajnika na Boču, ki ga je 1.julija 1991  z letali napadla tedanja JLA.

V prekrasnem vremenu se je na boču zbralo okoli 100 veteranov in planincev, pretežno iz celjske regije, saj so tudi drugod po Sloveniji potekale številne spominske slovesnosti. Za kuhanje golaža je poskrbela kar ekipa Policijskega veteranskega društva Sever za celjsko območje, ki je prišla na Boč že dan prej in poskrbela, da je bil golaž kuhan pravočasno.

Prisotne sta pozdravila predsednika OZVVS Šmarje Vladislav AMIČ in predsednik PVD Sever za celjsko območje Anton ŠMID. Brane Franc Gradišnik je s svojimi veteranskimi pesmimi poskrbel za domoljubno noto prireditve. Po naključju je ta dan na izlet prispela skupina otrok iz  Košakov  v spremstvu duhovnika Igorja Ignacija Novaka. Ta je veteranom ¸91 posvetil tudi mašo v cerkvici Sv. Miklavža na Boču. Zanimivo je bilo poslušati, kako je otrokom razlagal o vojni l. 1991 in kaj je veteran. Tudi oni so bili deležni golaža. Ob odhodu so nam v zahvalo zapeli in zaigrali. Prisrčno! 

Za dobro voljo smo poskrbeli sami, ob glasbi, ki jo je vrtel naš Brane gradišnik pa so številni tudi zaplesali.

Ob letu se ponovno vidimo na Boču!

Comments