Objave

Predsednik društva Anton Šmid je prejel priznanje ruske ambasade

objavljeno: 7. maj 2017 11:23 avtor: PVD sever Celje

27. aprila jena boču potekala vsakoletna slovesnot v počastitev dneva upora proti okupatorju, ki jo vsako leto organizira Občian Rogaška Slatina v sodelovanju z veteranskimi organizacijami.Slavnostni govornik je bil upokojeni generalmajor Alojz Staeiner.

Predstavnica ruske ambasade v Sloveniji ga. Ana Kolubko je ob tej priliki podelil posebna priznanja za sodelovanje Občini ROgaška Slatina, najstarejšem udeležencu proslave JOžefu Bajcu, predsednici ZBNOV Šmarje pri Jelšh Ani Novak in predsedniku PVD Sever za celjsko območje Antonu ŠMIDU.

Članek si lahko ogledate v priponki.

Slovesnost v počastitev Dneva upora proti okupatorju v Celju

objavljeno: 7. maj 2017 11:08 avtor: PVD sever Celje

Osrednja slovesnost ob dneva upora proti okupatorju v Celju je bila  25.4.2017 v Parku Svobode. Pripravila jo je Mestna občina Celje v sodelovanju z OZVVS Celje, Združenjem borcev za vrednote NOB Celje in Policijskim veteranskim društvom Sever za celjsko območje. Slavnostna govornica na prireditvi je bila ministrica za obrambo Andreja Katič. V krajšem kulturnem programu so nastopili kvintet trobil Orkestra Slovenske vojske in učenke III. Osnovne šole iz Celja.

OZVVS Velenje je predsedniku odbora Velenje podelilo priznanjje za dobro sodelovanje

objavljeno: 7. maj 2017 10:53 avtor: PVD sever Celje

Dne 6.4.2017 ob 17.00 uri smo se udeležili Letnega občnega zbora veteranov OZVVS Velenje v prostorih restavracije JAKEC v Velenju.

Predsednik OZVV VELENJE g. Zdenko HRIBERŠEK je pozdravil vse prisotne in pričel z letnim zborom. Obravnavali so letna poročila in letne plane, na katere člani niso imeli pripombe.

Na zboru so bili prisotni tudi predstavniki drugih veteranskih organizacij, ki so ob zaključku spregovorili nekaj pozdravnih besed in zaželeli OZVV Velenje uspešno delo.

Pred koncem letnega zbora so zaslužnim članom podelili vrsto Republiških in društvenih priznanj, priznanja pa so prejeli tudi zunanji posamezniki, ki so pokazali dobro sodelovanje z OZVV Velenje pri izpolnitvi programov organizacije.

Dobitnik Bronastega znaka OZVV Velenje je bil tudi predsednik PVD SEVER za celjsko območje Odbor Velenje, g. Dejan POTOČNIK.

Dejan POTOČNIK se je v svojem imenu in imenu Odbora SEVER Velenje zahvalil za priznanje in poudaril res dobro sodelovanje med obema organizacijama ter poudaril, da bomo s takšnim sodelovanjem nadaljevali in zaželel vodstvu in članom OZVV Velenje uspešno delo in izpolnitev vseh zadanih nalog.

Fotografije si lahko ogledate v priponki!

Avtor: Aleksander Cvar

Celjski veterani smo spet osvojili 1. mesto na DP Sever v veleslalomu

objavljeno: 6. maj 2017 06:05 avtor: PVD sever Celje

vir: Združenje Sever

V četrtek 16. februarja 2017 je PVD Sever Gorenjska v sodelovanju s Policijsko akademijo in Združenjem Sever izvedel 5. državno prvenstvo Združenja Sever in državno prvenstvo Policije v veleslalomu 2017.

Pri izvedbi so izdatno pomoč nudili pripadniki Policijske uprave Kranj, Policijske postaje Bled, Specialne enote policije in delavci Žičnice Vogel.

Tekme, ki je potekala v lepem vremenu in na dobro pripravljeni progi, se je udeležilo 80 tekmovalcev iz 11 policijskih veteranskih društev Sever in 250 tekmovalcev iz 16 ekip Policije. Na tekmi je bilo zelo malo odstopov in diskvalifikacij, odsotnost poškodb pa kaže tudi na dobro pripravljenost tekmovalcev.

Zaključna slovesnost s podelitvijo medalj in pokalov je bila ob 16. uri na odprti terasi restavracije Viharnik. Zbrane sta nagovorila dr. Tomaž Čas, predsednik Združenja Sever in Simon Velički, namestnik generalnega direktorja Policije.

Medalje in pokale najboljšim posameznikom in ekipam v kategoriji Sever sta podelila dr. Tomaž Čas, predsednik Združenja Sever  in mag. Darko Repenšek, predsednik komisije za šport pri Združenju Sever.

V kategoriji MNZ/Policija sta medalje in pokale najboljšim posameznikom in ekipam podelila Simon Velički, namestnik generalnega direktorja Policije in mag. Branko Japelj, direktor Uprave kriminalistične policije. Za uslužbence policije je bilo državno prvenstvo v veleslalomu hkrati izbirno tekmovanje za nastop na Evropskem policijskem prvenstvu v marcu 2017, na katerem bodo imeli možnost nastopiti trije tekmovalci in ena tekmovalka.

Prijetno vzdušje so soustvarjali odličen povezovalec in pihalni kvartet Policijskega orkestra.

Naše društvo so zastopali:

- Urbanc Danica, Hriberšek Dragica, Lah Janez, Repenšek Darko. Kumer Ivan

Tekmovalcem čestitamo, saj so ponovno osvojili skupno 1. mesto v kategoriji Sever,

Več si lahko ogledate v pripetem biltenu in rezultatih.

Slavnostno razvitje prapora odbora Velenje

objavljeno: 23. jan. 2017 03:44 avtor: PVD sever Celje

Dne 15.12.206, ob 25. Obletnici Osamosvojitve Slovenije in 27. Obletnici Akcije »SEVER«, smo člani PVD »SEVER« za celjsko območje - Odbor Velenje, slavnostno razvili prapor, ki ga bomo skrbno varovali in s ponosom nosili na vseh prireditvah, katerih se bomo udeležili.

Člani smo za ta dan zapisali:«

Danes je dan, ko nas spomin popelje nazaj v čase, ko je Slovenija pridobivala svojo samostojnost in državnost.  To je za pripadnike  Organov za Notranje zadeve pomenil  »prvi plebiscit« za samostojno in neodvisno Slovenijo. Brez glasovanja in preštevanja glasov smo se zaposleni v Organih za notranje zadeve »plebiscitarno« odločili, da podpremo korake v novo in samostojno Slovenijo.  Brez prerekanja ali pomislekov smo miličniki in miličnice ter Rezervni miličniki odločno stopili na stran samostojnosti in podprli želje in zahteve  državljank in državljanov Slovenije.

Zaradi mirnega prehoda iz enega sistema v drug sistem, ki je takrat predstavljal  boljšo bodočnost in varnost vseh živečih v Republiki Sloveniji ni bila pretočena niti kapljica krvi. Tuji strokovnjaki nam še danes priznavajo zahvalo, vztrajnost in pogumnost, da je prišlo do takšnega mirnega prehoda in odločitve »represivnega organa« kot je bila Milica. V tem procesu smo sodelovali tudi miličniki in miličnice Postaje milice Velenje na kar smo upravičeno ponosni.

S takšnim načinom se nekateri niso strinjali in prav zaradi njih se je kasneje pretočila kri Slovencev in med njimi tudi miličnikov, ki so za Osamosvojitev Slovenije dali svoja življenja«.

Prapor smo pridobili s pomočjo glavnega pokrovitelja Mestne občine Velenje in ostalih donatorjev.

Prapor je slavnostno razvil direktor občinske uprave MO Velenje, g. mag. Iztok MORI in ga predal predsedniku Odbora Velenje, g. Dejanu POTOČNIKU, kateri se je zahvalil glavnemu pokrovitelju in vsem ostalim donatorjem, ki so prispevali, da smo končno dobili  v Odboru Velenje svoj prapor.

Predsednik Odbora Velenje, g. Dejan POTOČNIK je s ponosom prapor predal praporščaku g. Martinu SKOČAJU, ki ga je ob zboru praporščakov Odborov PVD »SEVER« za celjsko območje in Policije ter MSNZ svečano sprejel.

Na proslavi sta spregovorila predsednik PVD »SEVER« za celjsko območje g. Anton ŠMID« in g. mag. Iztok MORI ter Odboru Velenje zaželela uspešno delo.

Ob tej priliki se še enkrat iskreno zahvaljujemo glavnemu pokrovitelju in donatorjem.

Video posnetek si lahko ogledate tudi na Youtube na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=A9S5ll0kNgM.

V pripetem dokumentu pa si lahko ogledate fotografije dogodka.

Zapisal: Aleksander CVAR

Prelog Ivan, pozdrav in zahvala članom društva za pomoč

objavljeno: 14. jan. 2017 04:29 avtor: PVD sever Celje

Spoštovani člani društva Sever Celje, prijatelji in soborci !!

Leto je naokoli in prišel je čas ponovnega druženja, obujanja spominov na dogodke v preteklosti in načrtovanje prihodnosti.Vesel in ponosen sem, da sem lahko član društva s tako pomembnim poslanstvom pri ustanavljanju naše domovine..
Žal se tokratnega druženja ne morem udeležiti, vendar tokrat ne zaradi debele snežne odeje, ampak zaradi zdravljenja na  Onkološkem inštitutu v Ljubljani. V trenutku ko sem to pisal, sem bil v pričakovanju operativnega posega, ko pa bo to pisanje prišlo do vaših ušes, pa upam, da se bo stanje že spremenilo, vsekakor na bolje.

Star slovenski pregovor pravi, da resničnega prijatelja spoznaš v nesreči. Ta trditev trdno drži, pa naj si bo v to v obliki besede tolažbe ali spodbude, toplega stiska roke ali v obliki kakršnekoli pomoči. Jaz sem iskrenega prijatelja spoznal v društvu Sever, ki mi je v času moje bolezni stalo ob strani tako moralno kot finančno za kar se vsem skupaj ter vsakemu posebej prisrčno zahvaljujem.

Še enkrat vsem  iskrena  hvala za vse navedeno in vse dobro vam želim ter iskreno upam, da se srečamo " ob letu osorej " .

Ivan Prelog

1-6 of 6