Objave‎ > ‎

Magričev memorial

objavljeno: 19. okt. 2017 01:31 avtor: PVD sever Celje   [ posodobljeno 19. okt. 2017 01:34 ]

VII. MAGRIČEV MEMORIAL

Memorial organizira PVD Sever za celjsko območje - odbor Žalec že sedmega po vrsti za prezgodaj preminulem Markom Magričem, ki je pokojni že 12. leto. Marko jer bil eden prvih rezervnih miličnikov na PM Žalec, aktivno je sodeloval v osamosvojitveni vojni in si pridobil status vojnega veterana. V nadaljevanju je bil med najbolj aktivnimi člani Policijsko veteranskega društva SEVER za celjsko območje, deloval pa je v odboru Žalec. Zaradi njegovih pozitivnih osebnostnih lastnosti tako rezervnega miličnika, kot kasneje izredno prizadevnega člana našega društva smo se pred sedmimi leti odločili da v njegov spomin vsako leto organiziramo in izvedemo memorial.

Za leto 2017 smo memorial izvedli v soboto 27.05.2017 na ribniku Preserje, kjer se nas je zbralo nekaj več kot leto poprej. V memorialni disciplini ribolov je zmagal Rado Gašparič iz odbora Žalec, drugi je bil Mirko Kolenc in odbora Celje, tretje mesto pa je osvojil Ivo Kričej prav tako iz odbora Žalec.

Na memorialu smo letos izvedli prvič tudi tekmovanje v elektronskem pikadu, kjer pa je bila udeležba nekoliko slabša. Rezultati pa so bili naslednji: zmagala je ekipa v sestavi Pavlič – Jelen in odbora Žalec I., druga je bila ekipa ŠD MODRI MEDO v sestavi Rumpf –Zupanc, tretje mesto je pripadlo ekipi odbora Žalec II v sestavi Kričej – Podkrajšek.

Od povabljenih so se iz ostalih odborov PVDSCO memoriala udeležili člani odborov Celje, Mozirje in Laško in se jim za udeležbo iskreno zahvaljujemo. Ostale odbore pričakujemo naslednje leto. Memoriala se je udeležila tudi ekipa ZVVS Sp. savinjske doline, športnega društva Modri medo in pa žena pokojnega, Meta Magrič.

Pripravil: Rado Gašparič